Bina yüksekliklerine yeni ayar

Belediye Meclisi'nde sadece eski çimento fabrikasının bulunduğu bölgede 9 kat olmak üzere, bundan sonra yatay mimari şartları korunarak 6 kattan fazla kat yüksekliğine izin verilmeme kararı alındı   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı dün akşam Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. [&hellip]

Belediye Meclisi’nde sadece eski çimento fabrikasının bulunduğu bölgede 9 kat olmak üzere, bundan sonra yatay mimari şartları korunarak 6 kattan fazla kat yüksekliğine izin verilmeme kararı alındı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı dün akşam Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Zeybek, hayatlarını kaybeden Anavatan Partisi eski Genel Başkanı eski Başbakan Mesut Yılmaz ve Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan Prof. Burhan Kuzu’ya, Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koca’ya da Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Toplantı başlangıcında Koca’nın ruhuna ithafen Fatiha okundu.
GAZLIGÖL YIKILIP YAPILDIKTAN
SONRA YENİDEN
KİRALANACAK
Gazlıgöl Kaplıcasının İnşaat Mühendisleri Odasının raporu doğrultusunda komple yenilenmesi gerektiğinden, kiracısı Yüntaş A.Ş. ile olan kira sözleşmesinin karşılıklı feshi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Gazlıgöl Kaplıcasını Belediye şirketi Yüntaş A.Ş.’nin işlettiğini belirterek, “Orada bulunan eski binalar için verilen yıkım kararı var. Kültür ve Turizm Bakanlığından proje hazırlayarak destek isteyeceğiz. Bizim şirket olarak bunu almamız mümkün değil. Bu nedenle Belediye’nin Yüntaş’a verdiği kira sözleşmesini karşılıklı fesh ederek Belediye olarak orayı yaptırdıktan sonra yeniden kiraya vereceğiz.” dedi.
FUAR PAZARINDA BALIKÇILAR VE
ZEYTİNCİLER ABONE OLACAK
Fuar Alanı Semt Pazarı içerisindeki 28 adet dükkân, 18 adet balıkçı dükkânı 1 adet bay ve bayan wc olmak üzere toplam 47 adet taşınmazın 10 yıl süre ile kiralanması için oybirliği ile Belediye Encümenine yetki verildi. Başkan Zeybek, Fuar Alanındaki pazar yerinde zeytincilerle balıkçıların olduğu dükkânlarda bugüne kadar su ve elektrik giderlerinin Belediye tarafından karşılandığını söyleyerek şunları kaydetti: “Burada tabii içerisinde duranlar öncelikli olmak şartıyla kiraya vererek oradaki trafoyu da EDAŞ’a devredip kiralayanların kiracı abonesi olması yönünde bir çalışma yapacağız.”
KAT YÜKSEKLİKLERİ
YENİDEN BELİRLENDİ
Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının dikkat çeken maddelerinin başında Bayındırlık ve İmar Komisyon raporlarından Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkında kanunda belirtilen ençok= serbest ibaresinin kaldırılarak kat yüksekliklerinin belirlenmesi konusu oldu. Değişiklik; Karaaslan Bölgesi, Konya yolu güneyi, Konya yolu kuzeyi ve batısı, İslami İlimler Fakültesinin doğusu, güneyi, Afyonkarahisar merkez, eski Çimento Fabrikasının bulunduğu bölge, Yenice ve Sahipata Mahallerinin olduğu bölge, Ankara yolu II numaralı KSS bölgesi, AFAD Müdürlüğünün bulunduğu bölge, Battal Gazi Mahallesi, Selçuklu, Uydukent I Etap, Dörtyol Mahallesi TOKİ, Otogar kavşağı ile Eskişehir yolu arası, Ahırsuyu bölgesi, Mavi Hastane bölgesini kapsıyor.
İTTİFAKIN BAZI ÜYELERİ
6 KATTAN FAZLASINA RET OYU VERDİ
Söz konusu bölgelerde kat yüksekliklerinin yeniden belirlenmesi konusunda Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporunda geçmiş meclis toplantılarında bölgesel çalışma yapılacağının bildirildiği, konuyla ilgili bölgelemeler yapılıp tüm bu bölgelerde mevcut yapılaşmanın dikkate alınıp, yatay mimari şartları korunarak bina yükseklikleri sınarlandırıldığı kaydedildi. Buna göre herhangi bir emsal artışına sebep olmayacak şekilde sadece binaların yükseklik sınırlarının belirlendiği bildirildi. Konuyla ilgili olarak 24. maddeden 39. maddeye kadar yapılan oylamada Millet İttifakının İYİ Partili Belediye Meclis Üyelerinden Abdullah Hocaoğlu çekimser oy kullanırken ittifakın bazı üyeleri de 6 katın üzerindeki kat oranına karşı ret oyu kullandı. Komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Konu hakkında söz alan Hocaoğlu, “Yatay mimari konusundaki yaklaşımınızı çok geç alınmış bir karar olmasına karşı gerçekten çok beğeniyoruz. Ancak madalyonun öteki yüzünde daha önceki dönemlerde çok fazla hak verilmiş olmasından dolayı bir takım hak kaybına uğrayacak insanlar olabilir. O yüzden ben şahsım adına çekimser kalıyorum. Bu yanlış anlaşılmasın.” dedi.
SADECE ESKİ ÇİMENTO
FABRİKASININ OLDUĞU BÖLGE 9 KAT
Kat yüksekliği ile ilgili bölgesel çalışmaya yönelik İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, Ekim ayı meclis toplantısında 6 kattan fazla yüksekliğe izin verilmeyeceğinin konuşulduğunu hatırlatarak, sadece eski Çimento Fabrikası bölgesinde 9 kata verilen izne karşı ret oyu kullandı. Millet İttifakının CHP’li Üyesi Mimar H. Hüsnü Taşer de 9 kat yüksekliğe izin verilen eski Çimento Fabrikası bölgesine yönelik kararda ret oyu veren Millet İttifakı Meclis Üyeleri arasında yer aldı.
PREFABRİK İCRA
MÜDÜRLÜKLERİ KURULACAK
Mülkiyeti Belediye’ye ait Esentepe Mahallesi, 2757 ada, 17 parsel nolu taşınmazın bir kısmının Adalet Bakanlığına tahsis talebi karara bağlandı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cezaevi içerisinde Belediye’ye ait 3 bin 900 metrelik bir yer bulunduğunu, Adalet Bakanlığıyla yaptıkları görüşmede bu alanı semt polikliniği yapmak istediklerini, ancak bunun yapılamayacağı cevabını aldıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Mevcut cezaevinin arkasında otopark olarak kullanılan Adalet Bakanlığına tahsisli zannederim 5 bin 900 metrelik bir yer vardı. Ora ile takas ettik. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan adliye binasında 1. ve 2. İcra Müdürlüklerine yer kalmaması nedeniyle Belediyemize tahsis edilen yerden bin metrekarenin en fazla 3 yıllığına tahsis edilmesi yönünde teklif geldi. Buraya Prefabrik İcra Müdürlüklerini kurmayı düşünüyorlar. Üç yıl sonra burayı tekrar Belediyemize terk edecekler.”
Arazinin Adalet Bakanlığı’na 3 yıl süreli tahsisi oy birliği ile kabul edildi.
SEBZECİLER İKİ PAZARIN
OLMASINA RAZI DEĞİL
İYİ Partili Meclis Üyesi İrfan Özsandık, 30 Ekim Cuma günü Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koca’ya Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi. Uydukent bölgesinden iki önemli talep iletmek istediğini söyleyen Özsandık, “Uydukent bölgemizden iki önemli talep var. Birincisi orada oturan vatandaşlarımızın Uydukentin merkezi bir yerinde ödeme noktası kurulmasını talep ediyorlar. İkincisi de daha önce dile getirdiğimiz gibi Uydukent’teki kapalı pazar yerinin bir an önce eksiğiyle de olsa açılmasını talep ediyorlar.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çevre Temizlik Vergisi, Su Vergisi ve su bedelinin ödenmesiyle ilgili gezici bir tahsilât aracı bulunduğunu belirterek, “Haftanın 7 günü Afyon’da pazar kuruluyor. Hangi pazar kuruluyorsa gezici aracımız oraya gidip tahsilâtı gerçekleştiriyor. İnşallah sabit bir yer olsun denilirse onu değerlendirelim. Uydukent’teki pazar yerinin bir eksiği yoktur. İşin açıkçası orayı açtığım zaman Hamidiye Mahallesi’ndeki insanlarımız da pazarımız gitmesin diyorlar. Her iki pazarın olmasına sebzeciler yanaşmıyor. İnşallah İl Emniyet Müdürlüğümüz yeni binasına taşınınca boşalacak alanı talep ettik. Oraya küçük de olsa kabaca bir pazaryeri yapacağım.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberinin Devamı Yarın Gazeteniz Kocatepe’de

2021 yılı bütçesi belirlendi

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 520 milyon lira olarak belirlendi

Meclis toplantısında Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi de belirlendi. 2021 yılı bütçesinden Özel Kalem Müdürlüğü için 1 milyon 130 bin lira, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü için 1 milyon 375 bin lira ayrıldı.
Belediye’nin 2021 yılı için 520 milyon lira gideri, 473 milyon lira da geliri olacağı öngörülürken, bankalardan 50 milyon lira borçlanılacak. 2021 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Bakmadan Geçme