• Haberler
  • Genel
  • Bilyeli kurusıkıyla ölüm vuruşu – Kocatepe Gazetesi

Bilyeli kurusıkıyla ölüm vuruşu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Tınaztepe Beldesi'nde akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen bir kişi kurusıkı tabancanın namlusuna yerleştirdiği demir bilye ile kahvehane önünde oturanlara ateş etti. Demir bilye başına saplanan Mehmet Emin Kınık, olay yerinde yaşamını yitirdi Tınaztepe Beldesi'nde yaşayan kızını ziyaret için Gaziantep'ten beldeye gelen 60 yaşındaki Mehmet Emin Kınık, önceki gün akşam saatlerinde [&hellip]

Bilyeli kurusıkıyla ölüm vuruşu

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Tınaztepe Beldesi’nde akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen bir kişi kurusıkı tabancanın namlusuna yerleştirdiği demir bilye ile kahvehane önünde oturanlara ateş etti. Demir bilye başına saplanan Mehmet Emin Kınık, olay yerinde yaşamını yitirdi

Tınaztepe Beldesi’nde yaşayan kızını ziyaret için Gaziantep’ten beldeye gelen 60 yaşındaki Mehmet Emin Kınık, önceki gün akşam saatlerinde belde meydanında bulunan bir kahvehane önünde dünürleri ve dostları ile oturdu. Sohbet eden grubun yanına gelen 41 yaşındaki R.K., tabancasını çekerek gruba doğrulttu. Mehmet Emin Kınık ve beraberindekilerin ayağa kalkmaya hazırlandığı sırada silahı ateşleyen R.K., Kınık’ı kulağından vurdu. R.K.’nin tabancaya koyduğu bilye, Kınık’ın kulağından girerek şakağına saplandı.
Başından aldığı yara ile kanlar içinde yere yığılan Mehmet Emin Kınık için ambulans çağıran belde halkı, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ambulans, bilyenin Kınık’ın şah damarına gelmesi sebebiyle olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yerinde uzun süre inceleme yapan Jandarma ekipleri, R.K.’yi gözaltına alarak 30’dan fazla görgü tanığını da tek tek sorguladı. Olay yerinde yaşamını yitiren Kınık’ın cenazesi, Tınaztepe Belediyesi’nin hazırlattığı cenaze aracı ile defnedilmek üzere memleketi Gaziantep’e yollandı.
Şizofren olduğu iddia edilen R.K.’nin beldede sessiz ve sakin kişiliği ile bilindiği öğrenildi. R.K.’nin 9 yıllık eşinin iki çocuğunu alarak kendisini terk etmesi sonrası psikolojik sorunlarının arttığını da ifade eden Tınaztepeliler, ara sıra bisiklet ve motosiklet tamiri yapan R.K’nin çalışmadığını da vurguladı. Öte yandan, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde akli muayeneden geçirilen R.K., muayene sonrası Sinanpaşa Adliyesi’nde hakim karşısına çıkartıldı. Adliye girişinde basın mensuplarının ‘niye vurdun?’ diye sorduğu R.K., “Kim vurdu” diyerek cevap verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme