Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 4 Aralık 2010 Cumartesi 02:00:00
  Meğer isim, iki dönem önce değiştirilmiş… Turan Emeksiz Caddesi’nin ismi, Hayrettin Barut döneminde değiştirilip Karagözoğlu Caddesi yapılmış. Rivayet geçmiş zaman kipinde yazıyorum bunu, çünkü anladığım kadarıyla Belediye Meclisi’nin Aralık 2010 toplantısına kadar Belediye Meclis üyeleri dahil, kimsenin bundan haberi yoktu. Toplantıda gündeme gelince ayrıca araştırıldı ve Belediye yetkilileri, bu caddenin isminin Karagözoğlu Caddesi olarak değiştirildiğini tespit etti.
Bununla birlikte kime sorduysam, kime danıştıysam Turan Emeksiz Caddesi’nin isminin Karagözoğlu Caddesi olarak değiştirildiği konusunda en ufak bir bilgisi yoktu. Diyebilirsiniz ki “Tabela asılmış, baksaydın.” Bu eleştiriye hak vermekle birlikte burada birbirine zıt iki durum ortaya çıkıyor:
Birincisi, haber telaşesinde tabelalara bakacak değil, neredeyse nefes alacak zamanınız olmuyor. Zira haberi yazmayı geciktirdiğinizde sadece sizin işiniz değil bir silsile hâlinde gecikme yaşanıyor.
İkinci durum ise “haberci”nin konumuyla ilgili. Haberci, konumu itibariyle, yaşadığı şehirle ilgili gözü açık, kulağı kesik kişi olmalı. Dolayısıyla tabelalara bakacak zamanı da olmalı, çay içecek zamanı da bulmalı, kahvehaneye gidip en çok şikayet edilen veya beğenilen konuları da gündeme getirmeli.
Bu bağlamda bakacak olursak ikinci şıkkın yeterince ve hakkıyla yerine getirilmediğini söyleyebi-liriz. Ama bunu “gündemi boş yere işgal etmek” olarak görmüyorum “taraflı” bir gözle baktığım için. Bu tür tartışmaların yaşanması ufkumuzu açar, hem siyasi hem de kentsel anlamda daha iyiye kafa yormamızı sağlar. Böylece farkına varmadığımız değerli kişilerin, hemşehrilerimizin de farkına varabiliriz.
Ama tabii bu süreç, Turan Emeksiz meselesindeki gibi “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak” yönünde ilerlememeli. Bunu da biliyorum.
Beklenen maç
Afyonkarahisarspor’un fikstürü belli olduğu günden itibaren “mutlaka gitmeliyim” dediğim maç, geldi çattı. Afyonkarahisarspor-Kırklarelispor.
Bir tarafta 10 yılımın geçtiği bir kent, diğer tarafta atalarımın kenti. Afyonkarahisarspor da iddialı, Kırklarelispor da. Hem de neredeyse aynı süreçleri yaşayarak bugünlere geldiler. Afyonkarahisarspor 2.Lig’den 3. Lig’e düşerken hangi sıkıntıları yaşadıysa, Kırklarelispor da 2001-2002 sezonunda 3. Lig’e ve hatta amatör lige düşerken benzer sıkıntıları yaşadı. Bir ara Kırklarelispor’a hiç bir genç gitmiyordu, kulüp kapanma noktasına gelmişti.
Şimdi iki takım, 2. Lig’e çıkmak için mücadele ediyorlar. Hem de aynı grupta.
“Bitaraf olan bertaraf olur” sözüne katıldığım halde bu sefer tarafsız kalacağım.
Dostluk ve iyi oynayan kazansın.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER