Bilirkişilik için eğitim şart – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Arık, '6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, Bilirkişilik Yönetmeliği 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir' dedi.Arık şöyle konuştu:'Yönetmeliğe göre adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin Bilirkişilik Temel Eğitimi almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bilirkişilik [&hellip]

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kadir Arık, “6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, Bilirkişilik Yönetmeliği 3 Ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” dedi.
Arık şöyle konuştu:
“Yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin Bilirkişilik Temel Eğitimi almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar. Bilirkişilik temel eğitimi, odamız tarafından verilecek olup, bilirkişilik yapacak olan (mali müşavir, doktor, mühendis vb) mesleklerin tümünü kapsamaktadır. Mesleğinde beş yıllık kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitimdir. Temel eğitim, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşur. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara temel eğitimi tamamladıklarına dair bir belge verecektir. Bilirkişilik temel eğitimine katılarak sertifika sahibi olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmaya hak kazanmış olacaklardır. Bilirkişilik eğitim ön kayıtları odamıza yapılacak olup eğitim saatleri ileride duyurulacaktır.”

Bakmadan Geçme