• Haberler
  • Genel
  • Bilinçsiz ilaç kullanmayın – Kocatepe Gazetesi

Bilinçsiz ilaç kullanmayın – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürlüğü ve 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası işbirliğiyle Akılcı İlaç Kullanımı toplantısı düzenlendi Eczacı Odası’nın toplantı salonunda yapılan toplantıya Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürü Ecz. Alev Sadioğlu, Ecz. Özgür Ata, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Mehmet Özavcı, Eczacı Odası Başkanı Ecz. [&hellip]

Bilinçsiz ilaç kullanmayın

İl Sağlık Müdürlüğü ve 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası işbirliğiyle Akılcı İlaç Kullanımı toplantısı düzenlendi

Eczacı Odası’nın toplantı salonunda yapılan toplantıya Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürü Ecz. Alev Sadioğlu, Ecz. Özgür Ata, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Mehmet Özavcı, Eczacı Odası Başkanı Ecz. Melih Köken, AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Bilgehan Pektaş ile serbest eczacılar katıldılar. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, AİK (Akılcı İlaç Kullanımı) hakkında kısa bir bilgi verdi.
Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulama üzerinde titizlikle durduğunu ve uygulanmasını istediğini belirten Dr. Fırat, “Müdürlüğümüz olarak siz eczacılarımızla oldukça uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. AİK de bu çalışmalarımızdan birisi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 1985’te Nairoba’da yaptığı toplantıda bu çalışmanın temellerini atmıştır. Dünya üzerindeki bilinçsiz ilaç kullanımı ve artan sağlık maliyeti biz sağlık camiasını bu konuda önlemler almaya itmiştir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme