Bilimsel konuşacağız – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Rektörü Solak Afyonkarahisar'ın termal su rezervinin tespiti için çalışmalara başladıklarını söyledi ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ve ATSO yöneticileri göreve yeni atanan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Solak'a çalışmalarında başarılar dileyen ATSO Başkanı Serteser, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin köklü üniversitelerin önüne geçmesi temennisinde bulundu. Serteser, 'Şehir [&hellip]

Bilimsel konuşacağız

AKÜ Rektörü Solak Afyonkarahisar’ın termal su rezervinin tespiti için çalışmalara başladıklarını söyledi

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ve ATSO yöneticileri göreve yeni atanan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Solak’a çalışmalarında başarılar dileyen ATSO Başkanı Serteser, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin köklü üniversitelerin önüne geçmesi temennisinde bulundu.
Serteser, “Şehir ve üniversite için bizde ATSO olarak her türlü çalışmanıza destek olacağımızı belirtmek isteriz. Üniversite sanayi işbirliği çok önemli. Sanayimiz, üniversitemiz Afyonkarahisarımız gelişsin. Kol kola el ele omuz omuza birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve Rektör olması halinde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağının sözünü verdiğini hatırlatan Solak ise verdiği sözü ilk saatinde uygulamaya geçirdiğini kaydetti. Meslek guruplarına, sektörlere özel çalışmalarda bulunmak istediklerini belirten Solak, tebrik ziyaretlerinin ardından bu konuları ilgilileriyle toplantı yaparak konuşmak istediğini söyledi.
Termal için iki önemli projeyi hayata geçireceğini ifade eden Solak, ilkinin tedavi yönünde olacağını belirterek şöyle konuştu; “Termal turizme ilişkin Tıp Fakültesinin Fizik Tedavi Anabilim Dalında klinik tanı ve tedavi var ama fizik tedavi uygulamaları dar. Sebebi bazı cihazlarımız yok. Termal otellerin fizik tedavi ile çok güzel kapasiteleri var. Bunların hepsini fizik tedavi ile bağlantılı hale getirip tüm hastalarımızın oradan yararlanmasını sağlayacağız. Tüm otelleri hizmet ortamına açalım, gelene hayır demesinler.”
İkinci çalışmanın ise tamamen bilimsel olacağını ifade eden Solak şöyle devam etti; “Afyon’da durmadan otel yapılıyor. Bunu rastgele yapmanın riskleri de var. Belli bir saatten sonra hazırdan yemeğe başlarsınız. Bunu bir fizibilite raporu olması lazım. Rezerv çalışması yapıp, kaç yıl kullanılacağının bilinmesi lazım. Suyumuz sınırsız değil. Burada suyumuz biterse kuru otelle nasıl ayakta kalacağız. Maden bölümüne talimat verdim. Bunların çalışmasını yapacağız. Bilimsel olarak konuşacağız. Afyonun termal su re-zervini belgesel olarak ortaya koyacağız.”

Bakmadan Geçme