Bilimsel güzelliğin merkezi AKÜ Medika

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk kamu kurumuna bağlı kozmetoloji merkezi, güzellik uygulamalarını bilimsel temellerle uyguluyor. Afyon şehir merkezinde 350 Bin TL'ye mal olan AKÜ Medika, benzer hizmet veren özel işletmelere göre çok daha düşük fiyatlarla hizmet veriyor Kozmetik uygulamaların kadınların gelişen güzellik anlayışı ve moda gibi faktörlerle [&hellip]

Bilimsel güzelliğin merkezi AKÜ Medika

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Türkiye’nin ilk kamu kurumuna bağlı kozmetoloji merkezi, güzellik uygulamalarını bilimsel temellerle uyguluyor. Afyon şehir merkezinde 350 Bin TL’ye mal olan AKÜ Medika, benzer hizmet veren özel işletmelere göre çok daha düşük fiyatlarla hizmet veriyor

Kozmetik uygulamaların kadınların gelişen güzellik anlayışı ve moda gibi faktörlerle daha etkin ve yaygın ilgi gören bir alan olduğunu hatırlatan AKÜ Medika Kozmetoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Karaca, kozmetik uygulamaların yanlış ellerde olumsuz sonuçlara sebep olabildiğini belirtti. Türkiye’de devlet üniversiteleri bünyesinde kurulan ilk kozmetoloji merkezinin AKÜ Medika olduğunu açıklayan Müdür Doç. Dr. Karaca, kozmetik uygulamaları profesyonel ellerde yapma amacıyla oluşturulan merkezde, kazanç kaygısı duymamalarının hizmet kalitesini en üst seviyede tutmalarını sağladığını söyledi.
Derma-toloji eğitiminin önemli bir parçası olan kozmetoloji eğitimini geniş bir donanımla yaptıklarını ifade eden Doç. Dr. Şemsettin Karaca, kozmetik uygulamalar ile ilgili bilimsel çalışmalara vakit ayırarak konuyla ilgili mevcut eksikliği gidermeyi hedeflediklerini anlattı. Merkezde 3 öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi ve 6 yardımcı personelle hizmet verdiklerini belirten Karaca, “Türkiye’nin kozmetoloji alanında en modern cihazlarını kullanıyoruz. Beş farklı lazerle başta epilasyon olmak üzere cilt yenileme, damar çatlakları ve leke tedavileri ile özel bir klinikte bulabileceğinizden çok daha fazla kozmetoloji ve güzellik uygulamasını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Merkezde hem kadınların hem de erkeklerin ihtiyaç duyacağı her türlü cilt bakımı ve tedavi hizmetlerinin verildiğine değinen Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar, daha sağlıklı, genç, lekesiz ve pürüzsüz cilt isteyenler için cilt bakımı, peeling ve roller uygulamaları yaptıklarını anlattı. Gözaltı morlukları ile yaş ve mimiklerin yoğun kullanımına bağlı gelişen kırışıklıklar için botoks ve dolgu uygulamalarının diğer kozmetik işlemlerle kombine edildiğini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Kaçar, yüz, boyun ve meme gibi cilt sarkmaları, saç dökülmesi, cilt çatlakları gibi sorunlara farklı tedavilerle çözüm ürettiklerini anlattı.
Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinin özellikle kadınlardan büyük ilgi görmesini beklediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar, tüm uygulamaların güncel, en gelişmiş alet ve teknikler kullanılarak yapıldığını anlattı. Hastane ortamından ayrı bir binada profesyonel ekiple hizmet verdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kaçar, pek çok şehirde hizmet veren özel kozmetoloji ve güzellik merkezlerinin aksine; AKÜ Medika’da hem sürekli güncellenen bilimsel yöntemler kullandıklarına hem de çok daha uygun fiyatlarla hizmet verdiklerini söyledi.
İnsanların günlük ihtiyaç duyduğu bir hizmet alanı olan kozmetik uygulamalarını şehir merkezinde ulaşımı kolay ve hijyenik bir ortamda dermatoloji uzmanlarının kontrolünde yapılmasını öngördüklerini anlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, projeye cihaz ve donanım için yaklaşık 350 bin TL yatırım yapıldığını açıkladı. Merkezden kadınların yanı sıra erkeklerin de yararlanabileceğini hatırlatan Rektör Solak, kozmetik uygulamalarının ehil olmayan insanlar tarafından yapılmasının ağır sonuçlar doğurabileceğini düşünerek merkezi Afyonkarahisarlılar’ın hizmetine sunduklarına değindi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme