• Haberler
  • Genel
  • Bilim projeleri beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Bilim projeleri beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuar’da öğrencilerin birbirinden farklı projeleri beğeni topladı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin proje bazlı eğitime uyum sağladıklarını belirtti Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrencilerin sayısal ve sözel alanda geliştirdikleri projeler beğeni topladı. Fuar’ın açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban [&hellip]

Bilim projeleri beğeni topladı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuar’da öğrencilerin birbirinden farklı projeleri beğeni topladı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin proje bazlı eğitime uyum sağladıklarını belirtti

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrencilerin sayısal ve sözel alanda geliştirdikleri projeler beğeni topladı. Fuar’ın açılışına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın katıldı.
28 OKULUN PROJESİ
KABUL EDİLDİ
Bilim Fuarı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilerin projeyi esas alan eğitim sistemine uyum sağladıklarını aktardı. Yalçın, “Son yıllarda proje bazlı eğitim önem kazanmaya başladı. Biz de okullarımızda proje tabanlı eğiğitimin önem kazanması için gayret gösteriyoruz. TÜBİTAK 4006 Projeleri çerçevesinde 28 tane okulumuzun projeleri kabul edildi. Kabul şartlarından bir tanesi okullar kapsamında en az 25 projenin yapılmasıdır. Bu da önemli bir gelişme” dedi.
SOSYAL GELİŞİME DE
KATKI SAĞLIYOR
Yalçın, ezberci sistemin yerine proje merkezli bir eğitimi esas aldıklarını söyleyerek “Ezbercilikten kurtulmaya çalıştığımızda onun yerine bir sistem kurmalıyız ki bu da proje tabanlı bir çalışmadır. Bu projeler öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin yaptığı projelerdir. Sayısal ve sözel alanda olmak üzere projeler yapıldı. Bu projelerin akademik başarılara ve sosyal gelişime katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
100’Ü AŞKIN
PROJE YAPILDI
Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Sebahattin Durgu ise şu ifadeleri kullandı:
“Öğretmen ve öğrencilerimiz 100 küsur proje ile aktiviteye başladı. Biz eleyerek 60 projemizi sergiliyoruz. Bazı projeleri standın dışında bıraktık. Birçok projeyi buraya koyacağız. Öğrencilerimiz, kendilerine fırsat verildiğinde nasıl güzel projeleri ortaya çıkaracaklarını gösterdiler.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme