Bilgi ve Kültür yarışması tamamlandı

7'den 70'e Türkiye genelinde 700 bin kişinin katıldığı yarışmaya Afyonkarahisar genelinde 33000 başvuru yapıldı. Engelli ve mahkûmlarında katıldığı yarışma Afyonkarahisar merkez ilçe ve 17 ilçede başarı ile gerçekleştirildi.Afyonkarahisar'da Necat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 'Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz' teması ile bu yıl 6'ıncısı organize edilen yarışmada konu olarak 'Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü' belirlendi.Yarışmacıların yaşlarına göre [&hellip]

7’den 70’e Türkiye genelinde 700 bin kişinin katıldığı yarışmaya Afyonkarahisar genelinde 33000 başvuru yapıldı. Engelli ve mahkûmlarında katıldığı yarışma Afyonkarahisar merkez ilçe ve 17 ilçede başarı ile gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar’da Necat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ teması ile bu yıl 6’ıncısı organize edilen yarışmada konu olarak ‘Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü’ belirlendi.
Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenen 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yapıldı. Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması; Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile resmi ve özel kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin desteğinde on binlerce gönüllü ile gerçekleştirildi.
Yarışma kapsamında 6-10 yaş aralığındaki A kategorisi yarışmacılara Peygamber Efendimiz’in hadisleri ve örnek hayatını resimli hikâyelerle anlatan Mürşide Uysal’ın ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ isimli kitabından; 11-14 yaş aralığındaki B kategorisi yarışmacılar ile C, D, E ve F kategorileri yarışmacılarına merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan’ın ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ isimli kitabından sorular yöneltildi. G, H ve K kategorilerinde yarışanlar Riyazu’s Salihin kitabının Arapça çevirisinden; J kategorisinde yarışanlar ise İngilizce çevirisinden sınava tabii tutuldu.
Yarışmada dereceye girenlere umre, para ödülü, bilgisayar ile çeşitli ödüllerin verileceği program 20 Mayıs’ta ANS Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenecek.

Bakmadan Geçme