Bilgi, tek başına yeterli değil

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'nda üyelere yönelik Kurumlar Vergisi semineri verildi Seminere eğitimci olarak Vergi Müfettişi Üsame Çavdar, Ankara SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ulusoy katıldı. Seminerde açılış konuşması yapan Oda Başkanı Sayar, 'Bilginin büyük öneme sahip olduğu bir çağı yaşıyoruz. Bu çağda tek başına bilgi sahibi olmakta yetmiyor. Elde edilen bilginin raporlanması [&hellip]

Bilgi, tek başına yeterli değil

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nda üyelere yönelik Kurumlar Vergisi semineri verildi

Seminere eğitimci olarak Vergi Müfettişi Üsame Çavdar, Ankara SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ulusoy katıldı. Seminerde açılış konuşması yapan Oda Başkanı Sayar, “Bilginin büyük öneme sahip olduğu bir çağı yaşıyoruz. Bu çağda tek başına bilgi sahibi olmakta yetmiyor. Elde edilen bilginin raporlanması ve amaca uygun olarak kullanılması da ayrı bir öneme sahiptir. Mali Müşavirlik mesleği güncel bilgiye ve bu bilginin bir sonucu olarak üretilen raporlara dayanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Sayar, şöyle konuştu: “E–beyanname veren kurumlar vergisi mükellefi oranı yüzde 99,64’e ulaşmış tır. E-beyanname uygulaması dışında kalan ve bazı mal müdürlüklerine bağlı olan mükellefler ise kağıt ortamında doldurdukları beyannamelerini elden veya posta yoluyla verirler. E-beyanname ile kağıt ortamındaki kurumlar vergisi beyannamesinin düzenleme esasları aynıdır. Kurumlar vergisi beyannamesinin sistematiği ve düzenlemesine ilişkin esasları anlatacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme