• Haberler
  • Gündem
  • Bilgi Evleri’nde başarılı yıl – Kocatepe Gazetesi

Bilgi Evleri’nde başarılı yıl – Kocatepe Gazetesi

Bilgi Evleri, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde en başarılı yılını yaşadı. Bilgi Evlerinde eğitim gören 13 öğrenci, TEOG Yerleştirme sonuçlarına göre il genelinde ilk 300’e girmeyi başardı.Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitmenleri ile birlikte kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan öğrencileri tebrik etti. Burhanettin Çoban, her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da ilk 300’e giren 13 öğrenciye [&hellip]

Bilgi Evleri, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde en başarılı yılını yaşadı. Bilgi Evlerinde eğitim gören 13 öğrenci, TEOG Yerleştirme sonuçlarına göre il genelinde ilk 300’e girmeyi başardı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, eğitmenleri ile birlikte kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan öğrencileri tebrik etti. Burhanettin Çoban, her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da ilk 300’e giren 13 öğrenciye birer dizüstü bilgisayar ve 750 TL para ödülü vereceklerini açıkladı. Öğrencilerin  ailelerine ve Bilgi Evlerinde görev yapan eğitmenlere teşekkür eden Çoban; “Öğrencilerimizin kazandıkları okullarda başarılarını devam ettirmelerini diliyorum. İnşallah bu başarılar sizlere az gelir, lise eğitiminizde de bugünkü başarılarınızın üstüne çıkarsınız. Allah sizlere zihin açıklığı ve feraset versin. Ülkemiz ve dünya insanına hizmet etmeyi nasip eylesin inşallah.” dedi.
BAŞARI MADDİYATA
BAĞLI DEĞİL
Eğitimde başarılı olmanın sadece maddi imkanlara bağlı olmadığını belirten Burhanettin Çoban, 2003 yılında AK Parti İl Başkanı iken İhsaniye Yaylabağı’ndan taşımalı eğitim ile Anadolu Lisesi’nde okuyan bir kız çocuğunun Tıp Fakültesini kazanmasının buna en büyük örnek olduğunu söyledi. Çoban şöyle konuştu: “Bu çocuğumuz ile yaptığımız görüşmesinde babasının hamallık yaptığını öğrendim. O kızımız şimdi okulunu bitirdi ve Aydın’da uzman doktorluk yapıyor. Bunun yanı sıra, çocuğuna daha ilkokuldayken özel dersler aldırmaya başlayan; ortaokul, lisede, bilgisayarlar, programlar ve kitaplar alan ama çocuğu okumayan birçok aile var. Yani eğitimde başarılı olmanın maddi imkanlarla çok fazla ilgisi yok. Öncelikle Allah zeka verecek, en önemlisi çocuklar disiplinli ve programlı şekilde çalışacak.”
BİLGİ EVİ DESTEK OLDU
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden öğrencilerden Gökçen Yurkancı, Bilgi Evi’nde aldığı eğitim desteği ile başarılı olduğunu söyledi. Yurkancı; “Bu dönem bana yardımcı olan Yaşar Güven hocamıza ve aileme çok teşekkür ediyorum. Başarımda katkıları çok büyük. Beni ve tüm arkadaşlarımı sınavlara çok iyi hazırladılar ve bunu yaparken bizi hiç sıkmadılar. Çok emekleri var üzerimde. En önemlisi bu projeyi hayata geçiren siz Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben Gazlıgöl’den geliyorum. Buraya gelmemin sebebi Bilgi Evleri” diye konuştu.
ZİYARETE AKKAŞ NEZARET ETTİ
Afyonkarahisar Belediyesi Etüt Eğitim Birim Sorumlusu Sema Akkaş nezaretinde gerçekleşen ziyarete, Karşıyaka Bilgi Evi Sorumlusu Yaşar Güven, Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Bilgi Evi Sorumlusu Mustafa Uzun ve Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi Sorumlusu Murat Ağcakoyun ile TEOG Yerleştirme sonuçlarına göre il genelinde ilk 300’e girmeyi başaran Bilgi Evi öğrencileri; Aybüke Ezgü Çakmak, Zehra Pamukçu, Büşra Çetinkaya, Şevkiye Özen, Samet Selvi, Şükrü Dalgıç, Utku İncebel, Emir Efe, Melike Sultan Durgun, Merve Ay, Muhammed Yolal, Mustafa Taşar ve Gökçen Yurkancı hazır bulundular. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme