Bilgi Evleri tüm kentlere örnek olsun

Eğitimle ilgili çeşitli toplantılara katılmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti. Başkan Çoban’ı eğitime verdiği destekten dolayı kutlayan Bakan Dinçer, Bilgi Evleri Projesinin tüm kentlere örnek olabilecek bir proje olduğunu vurguladıEğitime 2 milyon lira ayırdık Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindekileri Başkan Yardımcıları ve Birim [&hellip]

Bilgi Evleri tüm kentlere örnek olsun

Eğitimle ilgili çeşitli toplantılara katılmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Çoban’ı eğitime verdiği destekten dolayı kutlayan Bakan Dinçer, Bilgi Evleri Projesinin tüm kentlere örnek olabilecek bir proje olduğunu vurguladı
Eğitime 2 milyon lira ayırdık
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindekileri Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle birlikte belediye girişinde karşılayan Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin eğitimle ilgili projelerini anlattı. ‘Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu topraklara hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği içinde eğitime katkı sağladıklarını dile getirdi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu yıl tarihinde ilk kez eğitime 2 milyon lira gibi ciddi bir bütçe ayırdığını hatırlatan Başkan Çoban, “Özellikle alt gelir grubunun yoğun olarak bulunduğu mahallelerde 7 tane Bilgi Evi oluşturuyoruz. Bunlardan 2 tanesi şuan hizmet veriyor. 3.’sünün de çalışmaları tamamlandı eğitim vermeye başlayacak. Proje tamamen kendimize ait. Burada bilgisayar imkanı olmayan, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimize eğitim veriliyor” dedi. Bilgi Evleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla başlatılan Fatih Projesi ile benzerlik gösterdiğine dikkat çeken Başkan Çoban, “Akıllı tahtalarımız, bilgisayarlarımız, sanal kütüphanelerimiz öğrencilerimizin emrine amade. Dershanelerde hangi test kitabından ya da yardımcı kaynaktan eğitim veriliyorsa aynılarını öğrencilerime ücretsiz dağıtıyoruz. Milli Eğitimden gelen öğretmenlerimiz, öğrencilerimize ders veriyor. Etüt saatlerinde de onlara rehberlik ediyorlar. Ayrıca tüm aileleri evlerinde ziyaret ederek çocukların durumları hakkında bilgi veriyoruz. Optik okuyucularla her hafta sonu deneme sınavları yaparak sonuçları hem öğrencileri-mize hem de ailelerine bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitime topyekün
destek verilmeli
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı eğitime verdiği destekten dolayı kutladı. Özellikle Bilgi Evleri Projesini çok beğenen Bakan Dinçer, eğitimin sadece okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenden ibaret bir üçgende kalmasının yeterli olmayacağını vurguladı. Eğitime topyekün destek olunması gerektiğinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer; “Bu dairenin genişletilmesi lazım. Öğrenci velileri, o mahallenin halkı, yerel yönetimler, diğer ilgili kamu idareleri ve sivil toplum örgütleri bir bütünlük içinde, aynı yaklaşımla, aynı vizyonu ortaya koyabilirlerse başarı elde edilir. Bu anlamda Afyonkarahisar Belediyesi’ni de tebrik ediyorum” dedi.
Bu lokumun tadı başka
Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e Afyon lokumu ikram etti. Dinçer’de, “Sayın Veysel Eroğlu’da lokum getirir ama sizin ikram ettiğinizin tadı bir başka”dedi ve teşekkür etti.Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e el işlemesiyle yapılan bir masa örtüsü hediye etti. Bakan Dinçer, belediye çıkışında esnafları da ziyaret ederek ‘hayırlı işler’ diledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme