Bilgi Evleri, fırsat eşitliği sağlıyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürütülen Bilgi Evi projesi, mahallelerde fırsat eşitliğini sağlıyor Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın en önemli projelerinden olan Bilgi Evleri, Türkiye’ye örnek oluyor.Maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için eğitim yuvası olan Bilgi Evleri, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Varlıklı ailelerin çocuklarından geri kalmayan bu öğrenciler, lüks, temiz ve her tür teknolojik araçla donatılmış [&hellip]

Bilgi Evleri, fırsat eşitliği sağlıyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürütülen Bilgi Evi projesi, mahallelerde fırsat eşitliğini sağlıyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın en önemli projelerinden olan Bilgi Evleri, Türkiye’ye örnek oluyor.
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için eğitim yuvası olan Bilgi Evleri, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Varlıklı ailelerin çocuklarından geri kalmayan bu öğrenciler, lüks, temiz ve her tür teknolojik araçla donatılmış Bilgi Evleri’nde oldukça kaliteli eğitim alıyor. Öğrenciler derslerini akıllı tahtalar aracılığı ile yapıyor ve kendilerine dağıtılan kaynak kitaplar sayesinde dershaneye giden bir öğrencinin öğrenebileceği tüm bilgilere rahatlıkla ulaşıyor.
Eğitim için hiçbir fedarlıktan kaçınmayan Afyonkarahisar Belediyesi, LGS sonuçlarına göre diz üstü bilgisayar ve para ödülü gibi çeşitli ödüllerle öğrencileri başarıya teşvik ediyor. Ayrıca zaman zaman tarihi ve turistik geziler düzenlenerek, öğrencilerin derslerde gördükleri şehirleri daha yakından tanıması sağlanıyor. 2013 yılı sonunda yapılan LGS’de yüzde 95 başarı sağlayan Bilgi Evleri öğrencileri, başarılarıyla Afyonkarahisar’ın eğitimdeki başarı çıtasını da yükseltiyor.
Bulundukları mahallelerde sosyal yaşama katkıda da bulunan Bilgi Evleri’nin içerisinde bulunan geniş salonlarda; nişan, kına gecesi, söz kesme ve doğum günü gibi özel günler rahatlıkla yapılıyor. Mukabele ve sohbet programlarının da yapılabildiği bu Bilgi Evleri’nde Afyonkarahisar Meslek Edindirme Kursları işbirliğiyle mahalle halkına çeşitli kurslar veriliyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme