Bilgi Evi sayısı 7'ye yükseliyor

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şu anda 3 Bilgi Evi’nin hizmet verdiğini belirterek diğer 3 Bilgi Evi’nin yapım çalışmalarının da bu ay içinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Çoban, 7. Bilgi Evi’nin ise Uydukent’te yeni Hastane’nin yanına yapılacağını ifade etti Ceza maddeleri uygulanacakKarşıyaka, Harbiş ve Çavuşbaş Mahallelerine yapılan Bilgi Evleri çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını aktaran Belediye [&hellip]

Bilgi Evi sayısı 7’ye yükseliyor

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şu anda 3 Bilgi Evi’nin hizmet verdiğini belirterek diğer 3 Bilgi Evi’nin yapım çalışmalarının da bu ay içinde tamamlanacağını söyledi. Başkan Çoban, 7. Bilgi Evi’nin ise Uydukent’te yeni Hastane’nin yanına yapılacağını ifade etti

Ceza maddeleri uygulanacak
Karşıyaka, Harbiş ve Çavuşbaş Mahallelerine yapılan Bilgi Evleri çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu binaların normalde daha erken bitmesi gerekiyordu ama müteahhit firmalar bitiremedi. Sözleşmede yer alan caza maddesi uygulanacak. Bu binalarımız da tamamlandığında Bilgi Evi sayımız 6 olacak. İnşallah 7.’sinin de ihalesini yaptık. Uydukent’te yeni Hastanemizin yanına 7. Bilgi Evimizi yapacağız” dedi.
İmkanı olanları kaydetmiyoruz
Bilgi Evleri’ne talebin yoğun olduğunu aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, fakat eğitim hizmetlerini gerçekten ihtiyaç sahibi olanların aldığını söyledi. Başkan Çoban şunları söyledi; “Dershaneye gidebilecek imkanda olanların çocuklarını kesinlikle kaydetmiyoruz. Zaten maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız müracaatta etmiyor. Asgari ücretli, geliri çok düşük vatandaşlarımızın çocukları Bilgi Evlerimizden yararlanabiliyor.”
Köy ve kasabalardan
çocuklarımız geliyor
Çeşitli köy ve kasabalardan da öğrencilerin Bilgi Evleri’ne geldiğini anlatan Başkan Burhanettin Çoban, son olarak açılan Necip Fazıl Kısakürek Merkezi’nde çocuklar için her türlü sosyal aktivite imkanının oluşturulduğunu söyledi. Başkan Çoban, “Necip Fazıl Kısakürek Merkezi’mizde langırtlar, playstationlar aldık. Bilardo masaları koyduk, masa tenisleri koyduk, bahçesindeki halı sahamızın eksiklerini giderdik. Basketbol ve voleybol sahası yaptık. Birde oraya 450 metrekare büyüklüğünde bir yüzme havuzu yapıyoruz. Yaklaşık 350 bin liraya maliyeti olacak. Özellikle çocuklarımızın yaz aylarında kullanabileceği güzel bir havuz olacak. Orada çocuklarımızın her türlü aktiviteyi yapabilecek. müzik, sinema, tiyatro salonları hepsini yapıyoruz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme