• Haberler
  • Genel
  • Bilgi Evi projesi için 2 milyon lira harcanacak

Bilgi Evi projesi için 2 milyon lira harcanacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Anadolu Lisesi’nin Öğretmenler Odası’nda öğretmenlere hitap etti. Başkan Çoban, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik bir çalışma olan Bilgi Evi projesi için 2 milyon lira harcanacağını söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Anadolu Lisesi öğretmenlerine hitaben yaptığı konuşmada eğitime her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Bilgi Evi projesine atıf [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Anadolu Lisesi’nin Öğretmenler Odası’nda öğretmenlere hitap etti. Başkan Çoban, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik bir çalışma olan Bilgi Evi projesi için 2 milyon lira harcanacağını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Anadolu Lisesi öğretmenlerine hitaben yaptığı konuşmada eğitime her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi. Bilgi Evi projesine atıf yapan Çoban, “İlimizdeki çeşitli eğitim dernekleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bir Bilgi Evi açtık. Çok yoğun taleple karşılaştık. Bu sene içerisinde Bilgi Evi sayımız inşallah 7’ye çıkacak. Bilgi Evleri için 2 milyon lira para harcayacağız. Yeni binalar yapıyoruz. Öğrencimizin ailesi maddi yönden zayıf ve ders-haneye gönderemiyorsa, biz bunu sağlayacağız. Dershaneler hangi testi dağıtıyorsa biz bunları veri-yoruz” dedi.
Eğitime önemli destekler veriliyor
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Çoban, “Özellikle okul bahçelerimiz okulun öğrencilerinin teneffüslerde vakit geçirdiği alan değil, aynı zamanda mahalle sakinlerinin de tatil günlerinde hoş vakit geçireceği mekanlar olarak görüyoruz. Bundan dolayı ciddi bir seferberlikle hemen hemen tüm okullarımızın asfaltını yaptık. Çok az bir okulumuz kaldı. Okulları asfaltlamada 2010 yılında rekor kırdık. Geçmişe oranla 8 kat daha asfalt yapmışız okullarımıza. Üstelik kaliteli asfalt yapıyoruz. İhtiyacı olan okullarımıza çiçek ağaç desteği veriyoruz. Bu sene ilk kez Telekom’un Vitamin programından 1000 tane aldık. Öğrencilerimizden bu programı alamayacak olan varsa onlara bu programı hediye edeceğiz” diye konuştu.
Altyapı-üstyapı çalışmaları devam ediyor
Afyonkarahisar’daki diğer yatırımlar hakkında da bilgi veren Çoban, “18 mahallemizin tamamının altyapısını bitirdik, üst yapısını bitirdik, kaldırım ve yollarını. 19’uncu mahallemiz, Cumhuriyet Mahallesi. Bir ilçeden daha büyük. İnşallah 4 trilyon oraya ayırıp Nisan ayında orayı bitireceğiz. Görev süremiz olan 5 yılın sonunda 81 mahallemizin hemen hemen tamamını bu şekilde altyapısını, üstyapısını bitirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hanımlar Lokali açılacak
Bir öğretmenin Spor Kompleksi’nde halka açık bir bölüm olup olmayacağını sorması üzerine Çoban, “Bayanlar için, sırf bayanların girip çıkabildiği Uydukent’te, Akarçay Projemizin hemen yanında adına Hanımlar Lokali dediğimiz, içinde her türlü kursun ve-rilebildiği, bayanlarımızın spor yapılabileceği, oturabileceği, yüzebileceği bir mekanı yapacağız. Yıllık, 10-15 lira gibi bir ücretle de abone yapacağız bayanları buraya” şeklinde konuştu.
Eski mahallelerde parkeler yenilenecek
Başkan Çoban, Afyonkarahisar’ın eski mahalleleri ile ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu şöyle cevapladı:
“Kendimiz bir doğaltaş fabrikası kuruyoruz. Hemen tüm bağlantıları bitti. Eski mahallelerimizdeki toplam 150 bin metrekarelik parkelerin tamamını yeniliyoruz. Kaldırım ve yolları ile birlikte. Bunu da Türbe Yokuşu’ndan başlayacağız. Özellikle yürüyüş konforu olacak. Afyonlu kadınlarımız, orada Afyon’a özgü ürünleri sergileyebilecek.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme