BİK'ten basına eğitim – Kocatepe Gazetesi

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın da (ZEKA) desteklediği 'Yerel Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi' eğitim projesi Afyonkarahisar'da başladı.Yerel Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi eğitim programı, BİK Proje Koordinatörlüğünde Afyonkarahisar Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek olan programın ilk günü eğitmen Oben Kırdök tarafından ders verildi. [&hellip]

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın da (ZEKA) desteklediği “Yerel Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi” eğitim projesi Afyonkarahisar’da başladı.
Yerel Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi eğitim programı, BİK Proje Koordinatörlüğünde Afyonkarahisar Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek olan programın ilk günü eğitmen Oben Kırdök tarafından ders verildi. Haber Toplama ve Yazma Teknikleri ile başlayan eğitim Medyada Dil Kullanımı, Mizanpaj ve Tasarım teknikleri eğitim başlıklarıyla devam etti.
Yerel gazetelerin desteklenmesi, gazetelerin varlıklarını devam ettirebilmesi, yerel ekonominin gelişebilmesi, istihdamın artırılması, gazetelerin görsel tasarımlarının ve haber dilinin iyileştirilmesi yoluyla gazetelerin kalitesinin artırılmasına katkı sunması için hazırlanan eğitim programına, Afyonkarahisar ilindeki gazetelerin çalışanları katılıyor.
Eğitim sonunda Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde resmi ilan yayınlama hakkını haiz 22 yerel gazetenin 27 katılımcısına BİK tarafından “Yerel Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi Projesi” konulu sertifika takdim edilecek. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme