• Haberler
  • Genel
  • Beyyazı’da kadınlar yolu kapattı – Kocatepe Gazetesi

Beyyazı’da kadınlar yolu kapattı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde taş ocağı protestosu aralıklarla yeniden gündeme geliyor. Belde sakinleri, dün de taş ocağına giden yolu kapattılar Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde taş ocağı işletmeciliği yapan ve taş ocağından aldığı malzeme ile beton üreten bir firma, aralıklarla protesto ediliyor. Firmanın araçlarının beldedeki taş ocağına gitmek istemesi üzerine belde sakinleri, taş ocağına giden yolu [&hellip]

Beyyazı'da kadınlar yolu kapattı

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde taş ocağı protestosu aralıklarla yeniden gündeme geliyor. Belde sakinleri, dün de taş ocağına giden yolu kapattılar

Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’nde taş ocağı işletmeciliği yapan ve taş ocağından aldığı malzeme ile beton üreten bir firma, aralıklarla protesto ediliyor. Firmanın araçlarının beldedeki taş ocağına gitmek istemesi üzerine belde sakinleri, taş ocağına giden yolu kapattı. Belde kadınlarının karton yayarak oturduğu yolda, erkekler de kadınların arkasında bekledi. Havanın gergin olduğu beldede Jandarma ekipleri de sıkı güvenlik tedbiri aldı. Belde sakinleri, sabah saatlerinde Jandarma ekiplerinin, yolu kapatan kişilere karşı müdahalede bulunduğunu iddia etti. Beldede bazı velilerin protesto çerçevesinde çocuklarını okula göndermediği öne sürüldü.
Belde halkını sakinleştirmek amacıyla kapatılan yola gelen Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe de protestolardan nasibini aldı. Gerekli taraflarla görüştüğünü söyleyen Kocatepe’ye belde sakinleri tepki gösterdi. Bunun üzerine Kocatepe, kendisinin de belde halkıyla aynı görüşte olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’a bağlı Beyyazı Beldesi’ndeki hava, taş ocağı firmasının araçlarının beldeye girmesiyle daha da gerginleşti. Araçları engellemek isteyen belde halkına Jandarma müdahale etti. Firmanın araçlarının taşlandığı protestoda Jandarma, vatandaşları araçlara yaklaştırmamak için gayret gösterdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme