Beyyazı isyanda – Kocatepe Gazetesi

Belde yakınlarındaki taş ocaklarından şikayetçi olan Beyyazı halkı kamyonlara müdahale etti. Jandarma ekipleri kamyonların güvenliğini sağlarken Beyyazı Belediye Başkanı Kocatepe, “Sayın Valimiz olaya el attı. Yetkililere zaman tanıyalım” açıklamasında bulunduAfyonkarahisar Merkez’e bağlı Beyyazı Beldesi’ndeki “taş ocakları” rahatsızlığı belde sakinlerinin isyanına dönüştü. Beyyazı sakinleri dün taş ocaklarına izin ve-rilmemesi, mevcut olanların da önlenmesi taş ocaklarına nakliye [&hellip]

Beyyazı isyanda

Belde yakınlarındaki taş ocaklarından şikayetçi olan Beyyazı halkı kamyonlara müdahale etti.

Jandarma ekipleri kamyonların güvenliğini sağlarken Beyyazı Belediye Başkanı Kocatepe, “Sayın Valimiz olaya el attı. Yetkililere zaman tanıyalım” açıklamasında bulundu
Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Beyyazı Beldesi’ndeki “taş ocakları” rahatsızlığı belde sakinlerinin isyanına dönüştü. Beyyazı sakinleri dün taş ocaklarına izin ve-rilmemesi, mevcut olanların da önlenmesi taş ocaklarına nakliye yapan araçların yo-lunu keserek eylemde bulundu.
Beyyazı beldesi yakınlarında faaliyet gösteren taş ocaklarında yaşanan patlamalar nedeniyle evlerinin sarsıldığını, gürültünün insanlar üzerinde olumsuz etki yarattığını ve hayvanların bile gürültü nedeniyle buzağılarını düşürdüğünü iddia eden belde sakinleri, Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe ve jandarma ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Belde sakinlerini sakinleştirmek için konunun gelişimiyle ilgili bilgiler veren Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe, “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu sesimizi duydu. Basındaki haberleri okumuş. Kendisi konuyla ilgileniyor. Sabırlı olmalıyız” çağrısında bulundu. Belde sakinleri sabredecek hallerinin kalmadığını belirtirlerken Başkan Kocatepe şunları söyledi: “Benim eşimin hesabına taş ocakları sahipleri tarafından para yatırıldığı şeklinde bir dedikodu yayılıyor. 500 Trilyon olacak namerdim eğer tenezzül edersem, şerefsizim. Dilekçeleri verdiğim tarihler belli. Nisan ayının 6’sında ben bu dilekçeleri vermişim. Verdiğim dilekçeleri köyün belli yerlerine astım. Açık olan ocakların kapatılması açılacak olan ocaklara izin verilmemesi olarak yazıyor dilekçede. Sizlerden muhtarlar aracılığı ile imza toplattım. Hepinizin imzası var burada. Dilekçeleri verdiğimiz Çevre Orman Bakanlığmıızdan, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Çevre Orman Müdürlüğü gibi kurumlardan cevap alamadık.”
Ocaklar açılırken en yakın belde sakinleri olarak kendilerine danışılmamasını eleştiren Belediye Başkanı Hasan Kocatepe “Sağ duyulu olmak gerekiyor. Sayın Valimiz irfan Balkanlıoğlu basında yer alan bizim şikayetlerimizi duymuş. Salı günü yapılacak olan İl Koordinasyon toplantısında konu tartışılacak. Yetkililerimize kulak verelim. Salı gününe kadar sabredelim” dedi.
Belediye Başkanı kocatepe’nin açıklamaları sonrası dağılmak üzere olan vatandaşlar taş ocaklarına nakliye yapan kamyonları görünce araçlara müdahale etmek istediler. Vatandaşın galeyanı üzerine jandarma ekipleri olaya müdahale etti. Kamyonların güvenliğini sağlayan jandarma ekipleri her kamyona bir jandarma görevlisi bindirerek araçların güven içinde geçişini sağladı. Kalabalık oleysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme