'Beyler sizler ağlama makamı değilsiniz'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. İl binasında yapılan basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Dünya Gıda Günü'nü kutlayarak başladı. Sonrasında Türk Malı ve T.C. ibarelerinin kaldırılmasını eleştiren Başkan İnkaya, Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin (AFJET) de tüm mahallelere girmesi gerektiğini söyledi.'DÜNYA GIDAGÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN'Dünya Gıda Günü'nü [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. İl binasında yapılan basın toplantısında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Dünya Gıda Günü’nü kutlayarak başladı. Sonrasında Türk Malı ve T.C. ibarelerinin kaldırılmasını eleştiren Başkan İnkaya, Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş.’nin (AFJET) de tüm mahallelere girmesi gerektiğini söyledi.
“DÜNYA GIDA
GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”
Dünya Gıda Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Başkan İnkaya, “Allah hiç kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Dünyada aç veya dengeli beslenemeyen insan kalmaması dileklerimizle.” dedi.  
“TÜRK MALI DAMGASI YERİNE YERLİ ÜRETİM DAMGASI VURULACAK”
Üretim yapılan malların üzerine Türk Malı damgasının yerine Yerli Üretim damgası vurulacak olmasını eleştiren Başkan İnkaya, “Her ülke kendi ürettiği ürünlere ülkesinin damgasını vurur. Bulgaristan Bulgar, Almanya Alman, Macaristan Macar gibi Türkiye’de üretilen mallara bu ayın başına kadar Türk Malı damgası vurulurdu. Ekim ayının başından itibaren Türkiye’de üretilen mallara Türk Malı değil Yerli Üretim damgası vurulacak hem vurulmazsa cezası bile var. Tamam bir ürünün hangi tarihte, kimin tarafından üretildiği kullanım süresinin ne kadar olduğu, hatta üretim saati ve üreten işçi vardiyası belirtilsin bu çok yararlı bir uygulama. Ama bizim konumuz Türk Malı damgası yerine Yerli Üretim damgasının vurulacak olması. Bir zamanlar AKP hükümetinin bir açılım projesi vardı. Şehirlerde köy, kasaba, mezra, cadde v.b yerlere Cumhuriyet’ten sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletince verilmiş Türkçe isimleri kaldırarak eski isimleri vermişlerdi. Kürtçe, Ermenice, Arapça, Farsça v.b.” ifadesine yer verdi.
“FARKLI BAHANELERLE
TÜRK ADINI
SİLİYORLAR”
Türk, T.C. ve Türkiye Cumhuriyeti isimlerinin kaldırıldığını söyleyen Başkan İnkaya, “Açılım projesi buzdolabına kaldırılana kadar çok canlar yakmıştı. Şehirlerde hendekler kazılmış hükümet ve devletin valileri kazılan hendekleri açılımdan ötürü görmemişti. Eskiden dağlarımızda, okullarımızda, kışlalarımızda, sağlık ocaklarımızda, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazardı, ‘Türk Öğün Çalış Güven’ yazardı, Kemal Atatürk yazardı. Devlet dairelerinde T.C yazardı. Türkiye Cumhuriyeti cümlesinin baş harfleriydi. Açılım projesi uygulayıcıları Türk yazan ne varsa hepsini kaldırmak için kolları sıvadılar ki Ziraat Bankası’ndan Kızılay’dan, okul levhalarında, kamu kurum ve kuruluşlarına kadar ne kadar Türk kelimesi varsa ya kaldırıldı ya da kaldırılması planlandı. Ben buzdolabına kaldırıldığına da inanmıyorum. Hala bir yerlerden Türk kelimesinden rahatsız olanlar haber gönderiyor, açılımla görevli olanlar farklı bahanelerle Türk adını siliyorlar. Neden mi? Türk adı sizi rahatsız ediyor. Türk Malı damgasını neden kaldırdınız?” şeklinde konuştu.
AFJET hakkında bilgiler veren Başkan İnkaya, “Kısa adı AFJET olan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş; jeotermal su kaynaklarıyla bölgesel ısıtma tesisleri kurmak, dönüş suları ile seralara su temin etmek amacıyla 14 Şubat 1994 tarihinde kurulmuştur. Güncel sermayesi 4 milyon lira olan şirketimizin ortakları; Afyonkarahisar İl Özel İdare Müdürlüğü (%59,42), Afyonkarahisar Belediyesi (%26,66), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (%6,03) ve diğer küçük ortaklıklar (%7,89)’dur. Şirketimiz toplam 9 yönetim kurulu üyesinden oluşmaktadır.” ifadesini kullandı.
“KENDİSİ DE YAPILANLARI
 YETERLİ GÖRMEMEKTEDİR”
AFJET Genel Müdürü’nün sayfada yaptığı değerlendirme üzerinden konuştuğunu aktaran Başkan İnkaya, “Şirket Genel Müdürü sayfada jeotermalin öneminden bahsetmekte kendisi de yapılanları yeterli görmemektedir. Beyler sizler ağlama makamı değilsiniz. Çözüm üretiniz, şehrimizin ısınmasının tamamını jeotermale ısıtma ile ısıtınız, neyiniz eksik? İktidardaki partiyle mi sorununuz var? Siz sokakları kazacağız dediniz de bu şehrin insanlar kazmayın mı dedi? Canınız istedikçe zamanlı zamansız zaten kazıyorsunuz kasaba görünümlü bu unutulmuş şehir merkezini PTT kazar, o biter doğal gaz kazar, o biter belediye su,kanalizasyon kazar. Soğuk günleri bir yılın yarısına yakın olan bu şehri sıcak suyla ısıtınız. Afyonkarahisarımız üç ayaklı bir sıcak su kaynağının Gecek-Ömer havzası 16 kilometre, Gazlıgöl 18 kilometre, Kızıl Kirse 25 kilometre arasında yer almasına rağmen Yöneticilerinin önemsememesi yüzünden sıcak suyla ısınmayı gerçekleştirememiştir. 16 yıldır iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet içindedir. Geçen yıllarda Türkiye’nin havası en kirli illerinden birisi Afyonkarahisar olmuştur.” dedi.
“HAVAYI NEFES ALINMAZ
HALE GETİRMEKTEDİRLER”
Bazı kalorifer yakıcıların kömür odun dışında maddeler yakarak havayı kirlettiğini iddia eden Başkan İnkaya, “Denetimsiz kalorifer yakıcıları akşamları eski koltuk, kauçuk, plastik şişe kısacası geri dönüşüme gidebilecek ne varsa yakmakta, havayı nefes alınmaz hale getirmektedirler. Bu konuyu denetlemesi gerekenler kuralsızları üzeriz diye hiç sesini çıkarmamaktadırlar. İşte bunun için diyoruz ki sıcak suyla ısınma imkanı çok kısa sürede hanelere verilmeli, hemde sıcak su dağıtımına Çavuşbaş, Örenbağ, Sümer, Karşıyaka, mahallelerden başlanmalıdır.” şeklinde konuştu.
Toplantı sonrasında İl Başkanlığı Yöneticileri basın mensuplarına ve parti üyelerine keşkek ikramında bulundu.

ULUSOY EFE YENİDEN İLÇE BAŞKANI

Başkan İnkaya konuşmasının sonunda Okşan Ulusoy Efe’nin tekrar Merkez İlçe Başkanlığı’na geldiğini aktardı. Tekrar göreve geldiğini belirten Ulusoy Efe, kendisini tanıttı. İYİ Parti’ye Merkez Başkanlığı’nı kurarak girdiğini belirten Ulusoy Efe, “Seçimler sonrasında yeniden yapılanmalar sırasında tekrar göreve gelmem istendi. Arkadaşlarıma teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz görev adamıyız, bir beklenti içinde değiliz. Görevimize geri dönmek bana onur verdi. Tekrardan yönetimimi oluşturmaya çalışıyorum, en kısa sürede de İl yönetici arkadaşlarımla Meral Akşener önderliğinde daha iyi şeyler yapmak için, Afyon için, ülke için burada olacağız.”dedi.
Okşan Ulusoy Efe, İYİ Parti’ye Merkez ilçe Başkanlığı’nı kurarak girmişti. Ulusoy Efe, sonrasında ise Milletvekili aday adayı olmak için istifa ederek, 3. Sıradan Milletvekili adayı olmuştu. Ulusoy Efe, şimdi ise yeniden Merkez İlçe Başkanlığı görevine geldi.

Bakmadan Geçme