“Beyaz Saray”lı beldenin diğer yüzü

Son dönemde, bir beldeye göre hayli görkemli bir şekilde yapıtırılan Belediye binasıyla gündeme gelen Çıkrık, çevrenin bakımsızlığıyla dikkat çekiyor. Beldenin meydanında ve beldenin ortasından geçen kanalın görüntüsünde çöpler hâkim. Öte yandan Belde Belediyesi’nde daimi bir muhasebeci bulunmadığı öne sürülüyor. 'Beyaz Saray' olarak anılan Belediye Binası inşaatıyla gündeme gelen Çıkrık’ta yaşayan vatandaşlar, Belediye’nin çalışmalarından memnun değil. [&hellip]

"Beyaz Saray"lı beldenin diğer yüzü

Son dönemde, bir beldeye göre hayli görkemli bir şekilde yapıtırılan Belediye binasıyla gündeme gelen Çıkrık, çevrenin bakımsızlığıyla dikkat çekiyor.

Beldenin meydanında ve beldenin ortasından geçen kanalın görüntüsünde çöpler hâkim. Öte yandan Belde Belediyesi’nde daimi bir muhasebeci bulunmadığı öne sürülüyor.

“Beyaz Saray” olarak anılan Belediye Binası inşaatıyla gündeme gelen Çıkrık’ta yaşayan vatandaşlar, Belediye’nin çalışmalarından memnun değil. Yeni Belediye binasının kredi çekilerek yapıldığını öne süren vatandaşlar, beldedeki çevre sorunlarının çözülmediğini belirtiyor.
Beldenin meydanı olarak bilinen ve Afyonkarahisar-Çıkrık arasında sefer yapan araçların durduğu durağın yanındaki kanalda çöpler olduğu gibi duruyor. Meydanın da hemen her yerinde atılmış çöpler ve tozlar dikkat çekiyor.
Çıkrık Belediyesi’ne ait durağın rengi beyaz olarak tasarlanmış. Ancak durağın boyası önemli oranda dökülmüş ve beyaz olarak tasarlanan durak, pas ve karalama yazılarına boğulmuş.
Beldede şimdiki belediye binası ile yeni inşa edilen belediye binası önüne yeni asfalt dökülmüş. Yeni döküldüğü savunulan asfaltın durumu da 10 yıldır kullanıyor izlenimi veriyor.
Belde sakinleri Belediye’ye devlet tarafından yardım yapıldığını, ama bu yardımların neticesini beldede göremediklerini belirtti. Vatandaşlar, “Seçimden önce Çevre ve Orman Bakanı olan Veysel Eroğlu, burayı ziyaret etti. Beldenin hâlini gördükten sonra Belediye Başkanı’na dönerek ‘Sana para göndermiştik. Onu ne yaptın’ diye sordu” dediler.
Vatandaşların bir iddiası da Belediye bünyesinde daimi bir muhasebeci bulunmadığıyla ilgili. Vatandaşlar, Belediye’ye ait hesapların Afyonkarahi-sar’da ikamet eden bir muhasebeci vasıtasıyla tutulduğunu, o muhasebecinin de 2 haftada bir pazar günü gelerek hesaplara baktığını öne sürdü.
Belediye’ye ait makam araçlarının özel işlerde de kullanıldığını savunan belde sakinlerine göre beldedenin ihtiyaçlarından biri de umumi tuvalet. Özellikle pazar kurulan günlerde bu ihtiyacın gündeme geldiğini kaydeden vatandaşlar, “Köyken 5-6 tane tuvaletimiz vardı. Şimdi belde olduk. Ama bir tuvaletimiz bile yok. Ayrıca bize çok yakın olan Kozluca Köyü’nün kanalizasyon sularının bizim içme suyuna karıştığına dair dedikodular yayıldı. Su içerken tedirgin oluyoruz” dediler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme