• Haberler
  • Genel
  • Beyaz meleklerin haftası kutlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Beyaz meleklerin haftası kutlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Hemşireler Haftası nedeniyle kamu, özel ve üniversite hastaneleri temsilcileri Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda düzenlen törene katıldılar. Törende, hemşirelik mesleğinin sevgi ve özveri gerektiren bir meslek olduğu vurgusu yapıldı 12 -18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi [&hellip]

Beyaz meleklerin haftası kutlanıyor

Hemşireler Haftası nedeniyle kamu, özel ve üniversite hastaneleri temsilcileri Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda düzenlen törene katıldılar. Törende, hemşirelik mesleğinin sevgi ve özveri gerektiren bir meslek olduğu vurgusu yapıldı

12 -18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, merkez kamu ve özel hastaneler ile Sağlık Meslek Lisesi temsilcileri katıldılar.
ÇELENKLER ANITA SUNULDU
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Atatürk Anıtı’na sırasıyla; Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Özel Fuar Hastanesi ve Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi hemşireleri çelenklerini sundular. Törenin ilk konuşmasını Devlet Hastanesi Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Özlem Tok yaptı. Tok, hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle ve sabırla yapılan, kutsal ve özel bir meslek olduğunu belirterek hemşirelik mesleğinin güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde barındıran zor bir iş olduğunu söyledi.
HEMŞİRELERİN
DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR
Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Tok, hemşirelerin özellikli insanlar olduğunu belirterek, hemşirelik mesleğinin ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan hızlı çalışabilen hünerli eller istediğine işaret etti. Tok; “Sevgiden, şefkatten disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişi hemşirelik yapamaz. Çünkü hemşire sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç kişilere hizmet vermektedir. Bu yönüyle düşünüldüğünde hemşirenin psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda desteklenmesi gerekmektedir. Hekim hastayı dinler, muayene eder, analiz yapar ve tetkiklerini değerlendirir. Sonrasında ise koruyucu sağlık hizmetleri ve yatan hastalardaki iş yükünü büyük ölçüde hemşireler üstlenir. Hastaların izlenmesi, değişikliklerin kaydedilmesi, takiplerin izlenmesi, ruhsal durumunun takibi ile ilaç ve tedavisinin yapılması hemşirelerin omuzlarındadır. Bu nedenle hemşirelerimiz sağlık hizmetinin sunumunda olmazsa olmazlarıdır.” dedi.
FEDAKARCA ÇALIŞIYORLAR
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Fatih Dinçer yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğinin tarihinden kısaca söz etti. Türkiye’deki hemşireliğin durumunu anlatan Dr. Dinçer; “Türkiye de ki hasta başına düşen hemşire sayısının yeterli seviyede değildir. Hemşireler yoğun şartlar altında çalışmaktadırlar. Hemşireler nöbet usulü çalışarak, güç çalışma koşulları karşısında da kendilerinden bir şeyler feda etmektedirler. Hemşirelerin hastanelerde hekimlerden sonra gelen herşeydir. Kaba tabirle elimiz ayağımızdırlar. Bizden sonra yapılacak ve takip edilecek olan her şeyi yapan kişiler. Sevgi ve merhamet dolu yürekleriyle bu işi yapan sadece kadın hemşirelerimiz değil son zamanlarda bu işi yapan erkek hemşirelerimiz de bulunuyor. Bizim için onurlu ve kutsal bir işi yapıyorlar.” diye konuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaları kınadı. Dr. Erenoğlu şöyle konuştu: “Biz hemşirelik ve sağlık hizmetleri olarak insanı yaşatmanın önemini biliyor Şeyh Edebali’nin ‘Her zaman insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ düsturu ile yola çıkmış bir meslek grubunun içinden geliyoruz. Bu vahim olay karşısında 76 milyon insan olarak bu ülkede tek yürek çarpmazsak bu ülkede sıkıntılar olur. Birileri ağlarken bizler gülemeyiz. Bu nedenle bu sene düzenlenecek olan hemşireler gecesi programını da iptal ettik. Hemşire kardeşlerimizin konumu ve mevkii ne olursa olsun hastalanıp hastaneye gelen, hasta yatağına yattığında hekimlerden sonra en güzel hizmeti onlar yapmaktadırlar. Ana şefkatiyle hastaya değer veriyor ve hizmet sunuyorsunuz. Evde bakımı yapılamayan hizmeti hemşireler hastanede veriyor. Bu çok ulvi görev.” şeklinde konuştu.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜMİTLİ
Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Karadağ törenin son konuşmasını yaptı. Dr. Karadağ, Türkiye’de son 10 yılda sağlık alanında önemli gelişmeler ve yatırımların gerçekleştirildiğini hatırlatarak sağlık çalışanları olarak doktor, hemşire ve diğer sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesini bu günlerde anlatarak ümitlerini koruduklarını ifade etti. Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin okuduğu “Cephede Hemşirelik” isimli şirin ardından tören sona erdi. Törene; Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Karadağ, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Dinçer, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Arslan, Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Hemşire Özlem Tok, özel sağlık kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme