Beyaz melekler mezun oldu – Kocatepe Gazetesi

Mezuniyet töreninde yemin eden Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Muhtar Demirci okulu ve Mezuniyet programın hakkında bilgi verdi.'nde mezuniyet töreni Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda Afyonkarahisar protokolü ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerinin hepsini hem okulda gösterdikleri başarı hem de staj yaptıkları kurumlardan aldıkları geri dönüşler [&hellip]

Beyaz melekler mezun oldu

Mezuniyet töreninde yemin eden Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Muhtar Demirci okulu ve Mezuniyet programın hakkında bilgi verdi.’nde mezuniyet töreni Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda Afyonkarahisar protokolü ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerinin hepsini hem okulda gösterdikleri başarı hem de staj yaptıkları kurumlardan aldıkları geri dönüşler sebebiyle kutlayan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Muhtar Demirci, öğrencilerine gelecek hayatlarında başarılar diledi.
BU GENÇLERE İHTİYACIMIZ VAR
Mezun öğrencilerin çok güzel ve önemli bir mesleği seçtiklerini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu meslek dalının sağlık sektöründe olduğunu hatırlattı. Her gittikleri yerde sağlık kuruluşlarının personel talep ettiğini ifade eden Balkanlıoğlu, “Türkiye sağlık sistemini değiştirdikçe, hizmet kalitesini arttırdıkça bu şekilde pırıl pırıl genç donanımlı, mesleğini seven, hemşerilere sağlık personeline çok ihtiyaç var. Çünkü Türkiye son 10 yılda sağlık sisteminde büyük bir dönüşüm yaşadı. Artık şu içinde bulunduğumuz ve beş yıldızlı otel gibi olan hastanelerimiz Türkiye’nin her yerinde hizmet vermektedir. Artık insanlarımız kaliteli sağlık hizmetleri almaya başladı.” dedi.
HERKESE EŞİT OLUN, AYRIM YAPMAYIN MESAJI
Sağlık sisteminin geçmişte pek çok olumsuzluğu barındırdığını ifade eden Balkanlıoğlu, Türkiye’nin yurt dışından hasta kabul eden, her hastanın özel hizmet gördüğü bir ülke haline geldiğini söyledi. Yardımcı sağlık personeli olmadan doktorların sağlık sistemi içinde tek başında bir şey yapamayacaklarını kaydeden Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “İşte huzurlarınızdaki bu pırıl pırıl gençlerimiz bu donanımları ve bilgileri ile onlara yardımcı oluyorlar. Her şeyin başı sağlıktır. Sağlık yoksa hiçbir şey yok. Yalnız bu gençlere benim tavsiyem meslek yaşamları boyunca. Hiçbir ayrım yapmamaları, tüm insanları insan olarak görmeleridir. Allah’ın emri de, kanunlarımızda böyle der. Allah’ın yarattığı insanın görüşü, memleketi, kıyafeti ne olursa olsun hiç ayrım yapmayacaklar. Ben bütün velilerimizi kutluyorum. Böyle çok kutsal bir görev almak üzere çocuklarını fedakarlık yapıp böyle bir okula göndermişler” dedi.
YEMİN ETTİLER
Mezun öğrenciler Türk Bayrağı ve okul flamasını gelecek dönem son sınıf olacak öğrencilere törenle teslim etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tüm mezun öğrencilere tek tek geçici mezuniyet belgeleri verildi. Öğrencilerin hep birlikte hemşirelik yemini ettiği tören öğrencilerin şarkı ve şiirleriyle devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından AKÜ öğrencileri Ümmü Sağlam ve grubunun sahne aldığı mezuniyet töreni mezunlar hep birlikte göbek attı. Öğretmenlerin de oyuna katıldığı törende mezun öğrenciler tüm kurtlarını döktü. Öğrenci yakınlarının gözyaşlarını tutmakta zorlandıkları törende aileler çocuklarına altın ve para taktı.
Törenin bir bölümünü Vali Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet Songur, İl Sağlık Müdürü Dr.Necip Yemenici, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu da katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme