Beyaz Masa’ya 1 yılda 3 bine yakın başvuru

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde dilek ve şikayetlerin ilgili birimlere iletilmesini sağlayan Beyaz Masa hakkında bilgi verdi. Güzeltaş, Beyaz Masa’ya şehir ve bireysel sorunlarla ilgili şikayetler geldiğini söyledi Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, yenilenen yüzüyle dikkat çeken Beyaz Masa hakkında bilgi verdi. Telefon, e-posta [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde dilek ve şikayetlerin ilgili birimlere iletilmesini sağlayan Beyaz Masa hakkında bilgi verdi. Güzeltaş, Beyaz Masa’ya şehir ve bireysel sorunlarla ilgili şikayetler geldiğini söyledi

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, yenilenen yüzüyle dikkat çeken Beyaz Masa hakkında bilgi verdi. Telefon, e-posta ya da bizzat görüşme usülleriyle dilek ve şikayetlerin iletildiğini söyleyen Güzeltaş, Beyaz Masa’ya şehirdeki sorunlar kadar bireysel sorunların da aktarıldığını anlattı. Güzeltaş, “Çok ciddi dilek ve şikayetler gelebiliyor. Geçtiğimiz yılın rakamı 2 bin 586. Bunların içinde ağırlıklı olarak Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü. Fen İşleri deyince bu bir bütün. Yolu, asfaltı, kanalizas-yonu… Zabıta ile ilgili de yaya kaldırımların işgali ya da esnafla ilgili sıkıntılar da oluyor. Çöp ev şikayeti geliyor zaman zaman. Bu ilginç çünkü her çöp evde ayrı bir hikaye yer alıyor” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın aralıklarla Beyaz Masa’ya indiğini, soruları bizzat yanıtladığını kaydeden Güzeltaş, vatandaşların kendi aralarındaki uyuşmazlıklarda da kimi zaman arabuluculuk yaptıklarını söyledi. Güzeltaş, “Bir gün Başkanımızla görüşen öğrenci kardeşlerimiz, kedi beslediklerini söylediler. Apartmanda oturanlar da bu durumdan rahatsız olmuşlar. Bizim bu gibi durumlarda gidip arabulucu olduğumuz da oluyor. Bizim başımıza şu da geldi: Eşim evden kaçtı, bizim aramızı bulun. Bu, Belediye’ye duyulan bir güvendir. Belediye ve Belediye Başkanı ne olursa olsun bunu çözer deniyor” diye konuştu.
İş arayan vatandaşların Beyaz Masa’yı aradıklarına dikkat çeken Güzeltaş, ellerinde yüzlerce iş başvurusu biriktiğini, ancak bu başvurular karşısında Belediye olarak yapabilecekleri çok fazla bir şey olmadığını söyledi.
İnternet üzerinden sohbet programının da dilek ve şikayetlerin aktarılmasında bir yöntem olduğunu vurgulayan Güzeltaş, şöyle devam etti:
“Vatandaşlar, messenger yoluyla da sorunlarını iletiyorlar. Biz uygulamaya yeni geçtik. Saat 8 ile 17 arasında arkadaşlarımızın messengerlerı açık. İnternetten buraya girildiğinde doğrudan arkadaşlarımızla görüşüyorlar. Hemen orada yazıyor sıkıntısını, anında bilgi alıp yanıtlıyorlar. Bunun dışında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne veya Bakanlıklara giden şikayetler oluyor. Burada vatandaş, ulaştığı kurumlardan direkt cevap alamıyor. Biz bunların hepsini 1 aylık yasal süresi içinde bunları cevaplıyoruz. Yazılı ile yazılı, sözlü ise iletişim numaralarını alarak yanıt veriyoruz. 153’ü arayanlar, Zabıta ile ilgili bir konu varsa onu arasınlar. Yok değilse Beyaz Masa’ya bağlanıyorlar. Beyaz Masa’ya sorunlarını o şekilde anlatabiliyorlar.Biz gelen dilek ve şikayetlerin yüzde 90’ınını hemen cevaplandırmaya çalışıyoruz, çoğuna da olumlu yanıt veriyoruz Aynı zamanda takip ediyoruz. Günlük ortalama 10-15 dilek ve şikayet geliyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme