'Beton bizde neden pahalı?' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'daki inşaatlarda kullanılan beton fiyatlarının yüksekliği kafa karışıklığına neden oluyor.Türkiye ekonomisinin dinamo sektörlerinden inşaat sektöründe beton fiyatlarının yüksekliği tartışılıyor. İnşaatlarda kullanılan C-30 cinsi hazır betonun metreküpünün 190 TL'den satıldığını, bu fiyatta da önümüzdeki günlerde artış beklendiğini belirten inşaat çevreleri, diğer illerle kıyaslandığında Afyonkarahisar'da hazır betonun son derece pahalı oluşundan şikayetçi.Denizli'de 160 TL, İstanbul'da 140 TL, [&hellip]

Afyonkarahisar’daki inşaatlarda kullanılan beton fiyatlarının yüksekliği kafa karışıklığına neden oluyor.
Türkiye ekonomisinin dinamo sektörlerinden inşaat sektöründe beton fiyatlarının yüksekliği tartışılıyor. İnşaatlarda kullanılan C-30 cinsi hazır betonun metreküpünün 190 TL’den satıldığını, bu fiyatta da önümüzdeki günlerde artış beklendiğini belirten inşaat çevreleri, diğer illerle kıyaslandığında Afyonkarahisar’da hazır betonun son derece pahalı oluşundan şikayetçi.
Denizli’de 160 TL, İstanbul’da 140 TL, Şanlıurfa’da 135 TL, Uşak’ta 140 TL, Kütahya’da 150 TL, Konya’da 110 TL olan C-30 cinsi hazır betonun metreküp fiyatının Afyonkarahisar’da 190 TL olup, bu kadar yüksek seyretmesinin inşaat sektörüne ve doğal olarak ekonominin geneline zarar verdiğini belirten konunun ilgilileri, diğer illerle Afyonkarahisar arasındaki bu farkın nereden kaynaklandığını merak ediyorlar.
Betondaki yüksek fiyatların haliyle binaların satış rakamlarına yansıdığına dikkat çeken inşaat çevreleri, “Hazır beton fiyatlarında yeni artışlar olacağı duyumları bizleri endişelendiriyor. Çimento ve beton konusunda çevre iller arasındaki geçişkenliğin önlendiği iddiaları var. Başka illerden ilimize çimento ya da beton girişi olduğunda, bunu yapan firmalar çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve diğer ilgili kurumların bu konuda harekete geçerek, Afyonkarahisar’da da hazır beton fiyatlarının normal piyasa şartlarına gelmesi için çaba göstermelerini bekliyoruz. Gerekirse Rekabet Kurulu’na şikayet edilerek önlemler alınmalı. Denizli ilinde bunun yakın geçmişte yapıldığını ve olumlu sonuçlar alındığını duyuyoruz” şeklinde görüşlerini dile getiriyorlar.
İlimizdeki hazır beton fiyatlarının nasıl seyredeceği ve ilgili kurumların bu konuda girişimde bulunup bulunmayacakları merakla bekleniyor.

Bakmadan Geçme