• Haberler
  • Spor
  • BESYO'ya öğrenci seçmeleri başladı – Kocatepe Gazetesi

BESYO'ya öğrenci seçmeleri başladı – Kocatepe Gazetesi

BESYO'dan yapılan açıklamada sınavların bugün sona ereceği belirtilirken, '191'i kadın, 777'si ise erkek toplam 968 öğrenci adayının katıldığı sınavlar adaylara 'Koordinasyon-Beceri Testi' olmak üzere tek aşama halinde iki hak verilerek gerçekleştirildiği aktarıldı. Açıklama da 'Koordinasyon-Beceri Testi' sabah 8.30'da başlayıp gece 23.00'e kadar devam ederken, öğrenci adaylarının yerleştirilmeleri, 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu'nda [&hellip]

BESYO’dan yapılan açıklamada sınavların bugün sona ereceği belirtilirken, “191’i kadın, 777’si ise erkek toplam 968 öğrenci adayının katıldığı sınavlar adaylara ‘Koordinasyon-Beceri Testi’ olmak üzere tek aşama halinde iki hak verilerek gerçekleştirildiği aktarıldı. Açıklama da ‘Koordinasyon-Beceri Testi’ sabah 8.30’da başlayıp gece 23.00’e kadar devam ederken, öğrenci adaylarının yerleştirilmeleri, 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nda yer alan ‘Özel Yetenek Sistemi ile Seçme Yöntemi’ bölümü dikkate alınarak yapılıyor” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, adayların yerleştirme puanı; özel yetenek sınav puanı, ortaöğretim başarı puanı ve 2016 YGS puanı baz alınarak, ÖSYM tarafından belirlenen formüllerle hesaplandığını ifade edildi.
KONTENJAN ARTTI
BESYO açıklamasında ÖSYM tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında AKÜ BESYO öğrenci kontenjanlarında artırıma gidildiğini kaydedilerek, “Buna göre öğretmenlik bölümüne 40, antrenörlük bölümüne 40 ve rekreasyon bölümüne 40 olmak üzere toplam 120 öğrenci alınacak” bilgileri aktarıldı. Yapılan açıklama da şu bilgiler yer aldı; “Ahmet Necdet Sezer Kampüsü BESYO Spor Salonu’nda ve tüm aşamaları kamerayla görüntülenerek kayıt altına alınan objektif bir ortamda gerçekleştirilen sınavda, dereceleri belirlemek için fotosel cihazı kullanılmaktadır. Spor salonu dışında bulunan adaylara ve velilere salon içerisindeki tüm görüntüler ve koordinasyon parkurunda elde edilen derecelere göre oluşan sıralama, projeksiyon cihazı aracılığı ile izletilmektedir. Sınavlar sonunda beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümüne 25 erkek, 15 kadın olmak üzere 40; antrenörlük eğitimi bölümüne 25 erkek, 15 kadın olmak üzere 40; rekreasyon bölümüne 25 erkek, 15 kadın olmak üzere 40 öğrenci alınacaktır.”
SINAVI KAZANANLAR AKÜ’NÜN
WEB SAYFASINDAN DUYURULACAK
Tüm bölümler için asil listede sınavı kazanan adayların kesin kayıtlarının 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı ifade edilen BESYO açıklamasında şu bilgilere yer verildi:
“Tüm bölümler için asil listede sınavı kazanan adayların kesin kayıtları, 15- 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 22 Ağustos günü mesai bitiminden sonra tüm bölümlerde açık kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Açık kalan kontenjanlara 22-31 Ağustos tarihleri mesai saatleri içerisinde yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne faksla veya şahsen dilekçe ile başvuracaklardır. Tüm bölümler için 1 Eylül Perşembe günü mesai bitiminde dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar ilan edilecektir. Bu adaylar da 8-9 Eylül tarihleri arasında mesai saatlerinde kesin kayıtlarını yaptıracaklardır. BESYO özel yetenek sınav sonuçları, AKÜ’nün www.aku.edu.tr web adresinden ilan edilecektir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme