• Haberler
  • Genel
  • BESYO sınavları başladı – Kocatepe Gazetesi

BESYO sınavları başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 2011-2012 akademik yılında öğrenci almak için düzenlediği özel yetenek sınavları 26 Temmuz 2011 tarihinde başladı AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek özel yetenek sınavlarına, yapılan ön [&hellip]

BESYO sınavları başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 2011-2012 akademik yılında öğrenci almak için düzenlediği özel yetenek sınavları 26 Temmuz 2011 tarihinde başladı

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek özel yetenek sınavlarına, yapılan ön kayıt sonrasında 107 bayan ve 358 erkek olmak üzere toplam 465 aday katıldı. 29 Temmuz 2011 Cuma günü sona erecek özel yetenek sınavları sonunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 25 erkek, 15 bayan olmak üzere toplam 40 öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 15 erkek, 15 bayan olmak üzere toplam 30 öğrenci, Rekreasyon Bölümüne 15 erkek, 15 bayan olmak üzere toplam 30 öğrenci alınacak.
Adaylara iki hak verilecek
Sınavlar, “Koordinasyon-Beceri Testi” olmak üzere tek aşama halinde adaylara iki hak verilerek yapılmaktadır. Koordinasyon sınavı, parkur tamamlama süresi ve isabet puanı olmak üzere iki bölümde değerlendirilmektedir. Adayın parkuru belirtilen baraj değerleri içerisinde tamamlaması gerekmekte ve aday, koordinasyon parkurunun tamamında da en az 5 isabet kaydetmesi durumunda puan alabilecek. Parkurda, isabet istasyo-nunun da bulunduğu toplam 8 istasyon yer almaktadır. İsabet istasyonunda, adaya isabet puanı gerektiren 4 istasyonda en fazla 20 isabet kaydedebilme koşulu bulunmaktadır. Aday her isabetli atışta puan kazanacak. Her isabetin zaman olarak karşılığı 3 saniye ile değerlendirilmektedir. Parkur sonunda isabetlerin toplam sayısı 3 (sn) ile çarpılarak, adayın parkuru tamamlama süresinden düşülecek. Adaylara koordinasyon testinde 2 kez deneme hakkı verilerek, en iyi sonuç değerlendirme-ye alınacak. Tüm aşamaları kamerayla görüntülenerek kayıt altına alınan sınavlarda dereceleri belirlemek için fotosel cihazı kullanılmaktadır. Spor salonu dışında bulunan adaylara ve velilere salon içerisindeki tüm görüntüler ve koordinasyon testinde elde edilen derecelere göre oluşan sıralama, projeksiyon cihazı aracılığı ile izletilmektedir.
Kesin kayıtlar 15-18 Ağustos’ta
Tüm Bölümlerin kesin kayıtları Ahmet Necdet Sezer Kampüsü karşısında bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binasında gerçekleştirilecek. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları, 8-11 Ağustos 2011 tarihleri arasında; Antrenörlük Eğitimi Bölümünün asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları 15-18 Ağustos 2011 tarihleri arasında ve Rekreasyon Bölümünün asil listesinde sınavı kazanan adayların kesin kayıtları ise 22-25 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak.

Bakmadan Geçme