• Haberler
  • Genel
  • Besne CHP’den istifa etti – Kocatepe Gazetesi

Besne CHP’den istifa etti – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne, İl Başkanı Yalçın Görgöz’den destek görmediği, hiçbir çalışma ortamı kalmaması gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini açkıladı. Besne, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bir günde istifa etmektende ayrı bir üzüntü duyduğunu belirtti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne görevinden istifa etti. Besne, istifa gerekçesini bildirdiği [&hellip]

Besne CHP'den istifa etti

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne, İl Başkanı Yalçın Görgöz’den destek görmediği, hiçbir çalışma ortamı kalmaması gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini açkıladı. Besne, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bir günde istifa etmektende ayrı bir üzüntü duyduğunu belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne görevinden istifa etti. Besne, istifa gerekçesini bildirdiği açıklamasında, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bir günde istifa etmek zorunda kalmasından ayrı bir üzüntü duyduğuna vurgu yaptı.
“İL BAŞKANIMIZ
DESTEK VERMEDİ”
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne, 12 Haziran seçimlerinde arkadaşlarıyla beraber Afyonkarahisar’da milletvekili çıkartabilmek için çalıştıklarını, bu çalışmaların Milletvekili Ahmet Toptaş ve her kesimden takdir topladığını kaydetti. Temmuz ayından itibaren Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini üstlendiğini ifade eden Serap Besne; “Göreve geldiğim günden beri İl Başkanımız Yalçın Görgöz’den herhangi bir destek göremedim. İl başkanımız şahsım ve başkanlık yaptığım il kadın kollarına duyarsızca davrandı. İlçelerimizdeki boş olan kadın kollarını kurmak için girişimlerde bulunduğumuz halde olanaksızlıklardan dolayı ilçelerde teşkilatlandırma yapamadık. İl Başkanımız, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’ın kadın kollarımıza hediye ettiği bilgisayarı dahi elimizden almıştır. Uygulamak istediğim projelere ve çalışmalara maddi manevi herhangi bir destek vermemiştir. Hiçbir çalışma ortamının kalmadığından dolayı çok sevdiğim İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini bıraktım” dedi.
KADINA SEÇME SEÇİLME HAKKI GÜNÜNDE İSTİFA
CHP İl Kadın Kolları olarak partinin büyümesini ve yükselmesini isteyip çalışmalar yapmak niyetinde olduğunu kaydeden İl Kadın Kolları Başkanı Serap Besne sözlerine şöyle devam etti: “İl Başkanımız geldiği günden beri uygulamaları aksine partiyi küçültme ve ayrıştırma çalışmalarını yapmıştır. Bu yaşanan süreci başta ilimiz milletvekili olmak üzere yetkililerle gö-rüştük. 12 Haziran seçimlerindeki başarısında emeği olan arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Bundan sonra partimin bir üyesi olarak siyasete katkılar vermek için çalışmalarıma devam edeceğim. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri sonucunda kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bir günde istifa açıklaması yapmanın ayrı bir üzüntü olduğunu belirtirim.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme