Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 1 Ağustos 2016 Pazartesi 13:18:55
 

“Bed asla necabet mi verir hiç üniforma
Zer düz palan ursan eşek yine eşektir”
Aslı kötü olana üniforma hiç asalet mi verir?  Altın semer vursan eşek yine eşektir.
İnsanlar giyinişleriyle kabul, fikirleriyle takdir edilir. Asıl olan karakter, önemli olan şahsiyettir. “Şahsiyet mülkiyettir” Çevresinin itibarını kazanmış kişi paranın, malın alamadığı her şeyi alır.
 Televizyonda elleri enseden bağlı, yan yana sıralanmış; üstü çıplak duba gibi besili insanlar gördüm. Bunlar; 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan omuzları kalabalık yüksek rütbeli, yüzsüz kişilerdi.
Ordu bunları vatana millete faydalı olsun diye gençken eğitti, yetiştirdi. En iyi yerlerde yatırdı, en iyi gıdalarla besledi. Mendilinden havlusuna, sabunundan diş macununa, atletinden, kilotuna, çorabından ayakkabısına, başlığına, ütülü üniformasından, eğitim elbisesine kadar donattı. Ceplerine harçlık verdi. Liyakat makamına göre, saygınlıkları, özel lojmanları, özel dinlenme kampları oldu. Altlarında arabaları, özel şoförleri vardı. Hepsi de halkın gururu ve kahramanıydı.
Bu Millet bunlara sevgi, takdir ve güvenden başka ne verebilirdi? Bu da yetmedi. Yapılacak Yaş toplantısında emeline eremeyeceğini anlayan makam, şöhret düşkünü, iktidar hırsı taşıyan bir avuç zibidi kendine ekmek veren eli ısırdı: Halkın kendini düşmandan koruması için eline verdiği silah, cephane, tank, helikopter, uçak, top, tüfekle savunmasız vatandaşı vurdu. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanına suikast teşebbüsü cüreti gösterip, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalama eyleminde bulunarak vatana ihanet etti. Şanlı ordumuza leke sürdü.
Demokrasi aşığı Halkımız, bağrından çıkan şanlı Ordumuz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz felaketin büyümesini önledi. Büyük tehlike atlattık. Gazamız mübarek olsun.
Hemşerimiz eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ Darbe Kalkışmasında bulunanları lanetledi.
Darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan emekli Genel Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel, gözaltına alınanlar arasında askerlik döneminden arkadaşları olduğunu belirterek “Hakkımı helal etmiyorum” dedi.  Darbe suçu Amerika’nın Pensilvanya eyaletinde oturan FETÖ liderine uzanmaktaydı. Bu büyük şebekenin amacı: Türk’ü Türk’e kırdırmaktı.
Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski başkanı Hüseyin Gülerce, Akit’e 15 Temmuz darbe girişimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. “Fetullah Gülen, dünyanın en büyük yalancısıdır. Dünya tarihinde FETÖ kadar tehlikeli ve eşi görülmüş bir örgüt yoktur. Bu hainler, kendilerini akla gelmeyen şeytani metotlarla gizlemişler” Dini istismar etmişler.
TSK’da ya da önemli bir kurumda bulunan FETÖ unsurları, gizlenmiş olmak için eşlerine mini etek giydirerek plajlara götürdüler, eşleriyle birlikte yine içki masalarında oturup kadehler kaldırdılar ve kendilerini tamamen gizlediler…” Dedi. “Su uyur düşman uyumaz. ”Bulunduğumuz Coğrafya; düşmanlarımızın iştahını kabartan bir zenginliğe sahip. Bunun için korkulu rüya görmektense uyanık olmak yeğdir. İyiliğe karşı kötülük, insana yakışmayan ahlak dışı bir tutumdur.
Böyle densizliklere meydan vermeyen Türk vatandaşı demokrasi nöbeti tutuyor. Minarelerde salalar verilip, ezanlar okuyor. Kur’an tilavetleri, İlahiler, Mehter Marşları, Menkıbeler, Gece namazı kılıyor, Allah’tan Şehitlere rahmet, yaralılara şifa diliyor.
Kardeşi kardeşe düşürmek, iç savaş çıkarmak için maalesef Türk toplumunun bütün kesimlerine sızmış, yuvalanmış virüs var. Ordu, Üniversite, Bakanlıklar, sivil, toplum kuruluşlarının tüm teşkilatları temizlik hareketiyle hayatiyet kazanacak. Asıl suçlular cezasını çekecektir. Haftanız mübarek olsun.
 Allah varlığımızı, birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER