• Haberler
  • Genel
  • Beşir Derneği, mazlumun yanında – Kocatepe Gazetesi

Beşir Derneği, mazlumun yanında – Kocatepe Gazetesi

Beşir Derneği İl Temsilcisi Şaban Korkmaz, Dernek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını, onlara yardım ettiklerini belirtti Beşir Derneği İl Temsilcisi Şaban Korkmaz, derneğin faaliyetlerini anlattı. Korkmaz, 'Açe Yetimhanesi ve Okulu (500 yetim öğrenci var), Van Afet Yardımları, Pakistan konut projesi, Kan Bağışı projesi, Mahkûmlara dergi ve kitap projesi, Kurban organizasyonları, Ramazan ayı projeleri, Meslek edindirme projeleri, [&hellip]

Beşir Derneği, mazlumun yanında

Beşir Derneği İl Temsilcisi Şaban Korkmaz, Dernek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını, onlara yardım ettiklerini belirtti

Beşir Derneği İl Temsilcisi Şaban Korkmaz, derneğin faaliyetlerini anlattı. Korkmaz, “Açe Yetimhanesi ve Okulu (500 yetim öğrenci var), Van Afet Yardımları, Pakistan konut projesi, Kan Bağışı projesi, Mahkûmlara dergi ve kitap projesi, Kurban organizasyonları, Ramazan ayı projeleri, Meslek edindirme projeleri, Sokak Çocukları projesi, Paylaşım noktası projeleri ve güncel projelerimizdir. Hiç şüphesiz ki unutulmaması gereken en önemli husus; dünyanın neresinde olursa olsun çaresiz, evsiz ve kimsesiz kalmış, fakir, yoksul, mazlum ve mağdur olmuşlara 55 Müslüman ülkeye yardımlarınızı ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
KIZILAY’LA İŞBİRLİĞİ YAPILDI
Türk Kızılayı ile işbirliği yaptıklarını hatırlatan Korkmaz, “Türkiye Kızılay Kan Merkezi ve Beşir Derneği işbirliğiyle ‘Kan Bağışla, hayat bul’ kampanyası ile Türkiye genelinde iki yıl içinde 34 bin 160 bağışçıdan 100 bin 674 ünite kan toplanmıştır. İlimiz Beşir Derneği olarak Afyon İl Merkezinde, Bolvadin, Dinar ve İhsaniye ilçeleriyle birlikte geçtiğimiz yılda yapılan kampanya sonucunda toplam 720 ünite kan toplanmıştır. Halen üç aylık periyotlar halinde kan bağışları ilimizde devam etmektedir. Türkiye’de 350 cezaevine her ay 15 bin Semerkant ve Aile dergisi ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. İlimizde Beşir Derneği il temsilciliği ve kardeşlerimiz eşliğinde kapalı ve açık cezaevine 150 adet ücretsiz her ay dergi dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yurt genelinde 242 temsilciliği bulunmakta ve kamu yararına dernek statüsünde çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı” diye konuştu.
RAMAZAN’DAN SONRA DA FAALİYETLER SÜRECEK
Korkmaz, şöyle devam etti:
“Bu yıl Mübarek Ramazan ayı için Afyonkarahisar Belediyesi ve Beşir Derneği olarak ortaklaşa iftar çadırı açılmış olup her gün 150-160 kişiye iftar verilmiştir. Geriye yemek kaldığında Suriye’li ailelere dağıtılmaktadır. Ramazan Bayramı sonrasında fakir ve yoksul ailelerin toplu sünnet şöleni Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilmesi düşünülmektedir. İlimiz Endüstri Meslek Lisesinde okumakta olan, ilimizin muhtelif köylerinden ve kenar mahallelerden gelen yardıma muhtaç durumda bulunan talebelerin 30 tanesine haftanın beş günü eylül ayında başlamış olup okulların kapanmasına kadar dört kap yemek Afyonkarahisar Belediyesi, Semerkand Vakfı ve derneğimiz işbirliğiyle yemek verilmiştir. Yine yurtta pişen yemeklerden Suriyeli ailelerden 15-20 aileye yemek verilmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Beşir Derneği İl Temisilcisi Şaban Korkmaz
derneğe katkılarından dolayı Kanlıca Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali’ye teşikkür etti.

Bakmadan Geçme