• Haberler
  • Gündem
  • Beşer, Çin Ulusal Radyosu’nda gündemi değerlendirdi

Beşer, Çin Ulusal Radyosu’nda gündemi değerlendirdi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen yayında Wu Fan, TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer’e Amerika’nın Türkiye’ye uyguladığı ek vergileri ve bunun Türkiye ile ticaretine yansımasının yeni dönemde Amerika-Türkiye ile Türkiye-Çin ilişkilerine etkisini sordu.“TÜRKİYE’NİN İHRACATINDA ARTIŞ VAR”Amerika’nın uyguladığı ek vergileri hükümetin soğukkanlılıkla karşıladığını kaydeden TOSYÖV [&hellip]

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen yayında Wu Fan, TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer’e Amerika’nın Türkiye’ye uyguladığı ek vergileri ve bunun Türkiye ile ticaretine yansımasının yeni dönemde Amerika-Türkiye ile Türkiye-Çin ilişkilerine etkisini sordu.
“TÜRKİYE’NİN İHRACATINDA ARTIŞ VAR”
Amerika’nın uyguladığı ek vergileri hükümetin soğukkanlılıkla karşıladığını kaydeden TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı İhsan Beşer, “Bu süreçte hükümette bununla ilgili tedbirleri alarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile olan ticaretle ilgili uygulamaları yürürlüğe koyacaktır. Türkiye Çin ve Rusya’nın bu dönemde yakınlaşması Türkiye’nin ihracatında ciddi manada bir artış gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya 5’ten büyüktür sözü ve Avrupa Birliği’ndeki kriterlere uymazsa Türkiye Şangay Beşlisi içerisinde de yer alabilir söylemleri noktasında Rusya ve Çin’le olan ilişkiler giderek arttı. Amerika ile Türkiye stratejik ortaklık konumundalar ancak orta doğudaki savaşta her anlamda ülkelere zarar veriyor ve bu savaş Türkiye’nin sınır komşularının da içini kapsıyor. Irak ve Suriye pazarındaki daralma ile Amerika-İran ilişkilerinin eksi yönde ilerlemesi bu coğrafyada gerilime neden oluyor.” dedi.
“2023 HEDEFLERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
KOBİ’ler olarak 2023 hedefleri doğrultusunda ihracatın artması için çalışacaklarını söyleyen Beşer, “Türkiye’deki seçimlerin ardından 2023 hedefleri doğrultusunda artık tüm KOBİ’ler olarak Türkiye’nin ihracatını artırma yönünde hem kaliteli üretim hem de tarım noktasındaki kaliteli ürünlerini dünyanın dört bir tarafına satmak istiyoruz. Türkiye-Çin ilişkilerine gelirsek Çin’in Ankara Büyükelçisi ve Ankara’daki Çin Ticaret Müsteşarı iki ülke arasındaki dostluk ve ticaret ilişkisi arasında çok özveri ile çalışıyorlar kendilerine sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. Bizim Pekin Büyükelçimiz ve Ticaret Müsteşarımızda aynı şekilde Türkiye’yi orada tanıtmak için yoğun çalışıyorlar. Bu da iki ülke arasındaki dostluğu ve ticareti artıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme