• Haberler
  • Genel
  • Beşer Büyükelçilerle görüştü – Kocatepe Gazetesi

Beşer Büyükelçilerle görüştü – Kocatepe Gazetesi

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı ve TOSYÖV Yönetim Kurulu üyesi İhsan Beşer ABD ve KKTC Büyükelçiliklerini ziyaret etti Daha önceden programlanmış bir şekilde 27 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer ilk olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ndeki ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında Büyükelçi Ricciardione’nin yanı sıra ABD Ankara Büyükelçiliği’nin [&hellip]

Beşer Büyükelçilerle görüştü

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı ve TOSYÖV Yönetim Kurulu üyesi İhsan Beşer ABD ve KKTC Büyükelçiliklerini ziyaret etti

Daha önceden programlanmış bir şekilde 27 Şubat 2014 tarihinde Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer ilk olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ndeki ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında Büyükelçi Ricciardione’nin yanı sıra ABD Ankara Büyükelçiliği’nin Ekonomi ve Ticaret Müsteşarlarıyla da görüşen Beşer, ABD Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı’na yeni atanan James Turner’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Turner’in kendilirine yaptığı ev sahipliğinden son derece memnun kaldıklarını belirten Beşer, “Ziyaret sırasında önümüzdeki dönem Afyonkarahisar’da yapmayı planladığımız toplantı üzerine bir görüş değerlendirmesi yaptık. Ekonomi Müsteşarı Sayın Turner kendisinin göreve başladığında ABD Büyükelçisi J. Ricciardione’nin daha önce yapmış olduğu Afyonkarahisar ziyaretindeki memnuniyetini kendisine bir kaç kez tekrarladığını belirtti. Bu kapsamda bundan sonraki çalışmalarda da bizimle birlikte çalışmalar yapıp, kendisinin de tekrar Afyonkarahisar’a gelmek istediğini, özellikle mermer konusunda ticari hassasiyetlerinin bulunduğunu belirttiler. Biz de ilimizin tüm sivil oplum örgütleriyle beraber böyle bir toplantıda ev sahipliği yapmak istediğimizi kendilerine ifade ettik” dedi.
Aynı ziyaret kapsamında ABD Türkiye Büyükelçisi Jr. Ricciardione ile de bir araya geldiklerini belirten TOSYÖV YÖnetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer, “Büyükelçinin de iyi dileklerini aktardığı ziyaret sırasında Mayıs ayı içerisinde Türkiye ABD Stratejik Ekonomik Ortaklığı toplantısının ABD’de gerçekleşeceğini, bu toplantıya Hükümet’imizi temsilen Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Ekonomi Bakanımızın başkanlığında bir heyetin katılacağını da öğrendik” dedi.
Ankara’daki temasları sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiği’ne de ziyarette bulunduğunu belirten İhsan Beşer sözlerini şöyle tamamladı:
“KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı’yı da ziyaret ettik. Özellikle Rum kesimi ile süren toplantıların sürecinin yoğun olduğunu ama ilk defa müzakerelerin olumlu seyirde ilerlediğini öğrendik. Kurumların bu yöndeki yoğun mesaisinin devam ettiğini belirten Sayın Büyükelçimiz Afyonkarahisar, TOSYÖV ve bizimle ilgili iyi dileklerini bize aktararak ticari anlamda işbirliğine açık olduklarını dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme