• Haberler
  • Genel
  • Beş yatırımcıdan ön hazırlık – Kocatepe Gazetesi

Beş yatırımcıdan ön hazırlık – Kocatepe Gazetesi

Teşvik Kanunu çerçevesinde yatırım yapmayı planlayan beş ayrı yatırımcının yasal prosedür gereğince ön başvuru yaptığı öğrenildi. 15 bin 199 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile teşvik için Türkiye 4 bölgeye ayrılmıştı.Teşvik anlamında Afyonkarahisar 3. bölgede yer alırken mevzuata göre 26 tane taşınmaza ait Maliye Bakanlığı'ndan izin almak için başvuruda bulunulduğunu bunların birkaç tanesinin turizm alanında yer [&hellip]

Beş yatırımcıdan ön hazırlık

Teşvik Kanunu çerçevesinde yatırım yapmayı planlayan beş ayrı yatırımcının yasal prosedür gereğince ön başvuru yaptığı öğrenildi.

15 bin 199 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile teşvik için Türkiye 4 bölgeye ayrılmıştı.Teşvik anlamında Afyonkarahisar 3. bölgede yer alırken mevzuata göre 26 tane taşınmaza ait Maliye Bakanlığı’ndan izin almak için başvuruda bulunulduğunu bunların birkaç tanesinin turizm alanında yer alması nedeniyle ilana çıkmadan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurulduğu kaydedildi. Yeni teşvik kanunu gümrük muafiyeti, KDV istisnası, Gelir Vergisi’nden muafiyet ve arazi tahsisi avantajlarını içeriyor.
Teşvik Kanunu çerçevesinde yatırım yapmayı planlayan beş ayrı yatırımcının yasal prosedür gereğince ön başvuru yaptığı öğrenildi. Afyon Yumurta, Dehşetliler Makine Çelik Yapı Sistemleri Ticaret Ltd, Acarlar Dokuma Sanayi ve Has Tur Hastane Turizm A.Ş teşvik belgesi alabilmek için ön başvuru yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme