Beş ilçede 15 Temmuz etkinlikleri başladı

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri ile ilgili programlar Bolvadin, Dinar, Şuhut, İscehisar ve Çay ilçelerinde gerçekleştirildi.ŞEHİTLERDUALARLA ANILDIDinar İlçe Kaymakamlığı tarafından bir yıl önce 15 Temmuz'da hain darbe girişimi nedeniyle şehit olan asker, polis ve demokrasi şehitlerimizi anma amacıyla ilçe Asri Mezarlığı'nda ki şehit mezarları ziyaret edildi. Ziyarette Dinar Kaymakamı Mustafa [&hellip]

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri ile ilgili programlar; Bolvadin, Dinar, Şuhut, İscehisar ve Çay ilçelerinde gerçekleştirildi.
ŞEHİTLER
DUALARLA ANILDI
Dinar İlçe Kaymakamlığı tarafından bir yıl önce 15 Temmuz’da hain darbe girişimi nedeniyle şehit olan asker, polis ve demokrasi şehitlerimizi anma amacıyla ilçe Asri Mezarlığı’nda ki şehit mezarları ziyaret edildi. Ziyarette; Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel, Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan,  kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar yer aldı. Dinar merkez Ulu Camiinde demokrasi şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerif’in akabinde 3 bin beş yüz kişilik yemek ikramı yapıldı.
BOLVADİN’DE
ŞEHİTLERİ UNUTMADI
Bolvadin ilçesinde de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitlik ziyareti, Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitlerimiz için dualar yapıldı. Daha sonra Çarşı Caminde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Kılınan öğle namazına müteakip ikram dağıtıldı.
İSCEHİSAR’DA TÖREN
DOĞANLAR KÖYÜNDE
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İscehisar ilçesinde ki tören Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği ziyareti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua yapılması akabinde şehitlerimiz için yüz bin hat-i şerifin duası yapıldı. Anma programı sonrası katılımcılara yemek ikramı yapıldı.
ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılı anma programı nedeniyle İlçe Kaymakam Vekili ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı iye ilçe protokolü ile birlikte ilçedeki şehitleri mezarları başında dualar ile anıldılar. Mahmut Köyü, Koçyatağı, Bademli,
Etkinlikler kapsamında ilçedeki şehit yakınları ve gazilerle ilçe protokolünün katılımıyla yemekte buluşuldu.
Milletin 2. Kurtuluş Savaşı verdiği hain 15 Temmuz kalkışmasını ve o kalkışmayı destekleyenleri asla unutmayacağız diyen Başkan Bozkurt, “15 Temmuz gibi benzeri bir hainliğin tarihte eşi ve benzeri olmamıştır. 15 Temmuz gecesi milletimizin ve devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Şanlı tarihimizde dinimiz ve devletimiz için şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum” dedi.
ÇAY’DA MEVLİK
PROGRAMI DÜZENLENDİ
15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Çay ilçesi Asri Mezarlıkta bulunan şehit mezarları ziyaret edildi. İlçe Müftüsü tarafından şehitlerin ruhu için yapılan dualar okundu. Ardından Çarşı Cami de Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif Programı düzenlendi. Program sonrası şehit aile ve yakınları ile birlikte öğle yemeği programı düzenlendi.

Bakmadan Geçme