• Haberler
  • Genel
  • Berkin'i hatırlatan fotoğrafa ödül – Kocatepe Gazetesi

Berkin'i hatırlatan fotoğrafa ödül – Kocatepe Gazetesi

Afyon Frig Fotoğraf Derneği Üyesi Murat Özçelik, Yunanistan'da düzenlenen yarışmaya Antalya'da çektiği fotoğrafla katıldı. Ekmek ve gülen çocuk temasının yer aldığı fotoğraf, ekmek almaya giderken başına kapsül isabet eden Berkin Elvan'ı hatırlattı Afyon Frig Fotoğraf Derneği Üyesi Murat Özçelik, Yunanistan'da düzenlenen 'Barış ve Çocuk Hakları' konulu uluslararası fotoğraf yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Birleşmiş Milletler Eğitim, [&hellip]

Berkin’i hatırlatan fotoğrafa ödül

Afyon Frig Fotoğraf Derneği Üyesi Murat Özçelik, Yunanistan’da düzenlenen yarışmaya Antalya’da çektiği fotoğrafla katıldı. Ekmek ve gülen çocuk temasının yer aldığı fotoğraf, ekmek almaya giderken başına kapsül isabet eden Berkin Elvan’ı hatırlattı

Afyon Frig Fotoğraf Derneği Üyesi Murat Özçelik, Yunanistan’da düzenlenen “Barış ve Çocuk Hakları” konulu uluslararası fotoğraf yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından desteklenen 5’inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na, 70 ülkeden 1700 fotoğraf katıldı. Yarışmaya Antalya-Elmalı’da çektiği, ekmek ve çocuk temalı fotoğrafıyla katılan Özçelik, ödülünü doğum günü olan 12 Nisan’da Yunanistan’da aldı. Ödül törenine Türkiye’nin Atina Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer de katıldı.
ANTALYA’DA ÇEKİLDİ
Fotoğraf yarışması ve ödülü hakkında bilgi veren Murat Özçelik, “Yarışma için Eylül ayında fotoğraf kabulüne başlandı; yarışma 2014’ün Ocak ayında sonuçlandı. 2013’ün Temmuz ayında Antalya-Elmalı’ya yaptığım bir seyahat sırasında gülen bir çocuk ve ekmekleri yanyana gördüm. O günlerde, ekmek almaya giden ve başına kapsül isabet eden Berkin Elvan hakkında birçok haber yapılmıştı. Ekmek ve çocuğu yanyana görünce, belki de bu haberleri de hatırlayarak deklanşöre bastım” dedi.
BİR DE MANSİYON VAR
Dernek olarak Türkiye’yi ve Afyonkarahisar’ı Yunanistan’da temsil ettiklerini hatırlatan Özçelik, “2013’ün Şubat ayında Hindistan’ın Jaipur kentinde çektiğim bir fotoğraf da mansiyon ödülü aldı. Afyon Frig Fotoğraf Derneği’nin kurucularından Tolga Özdemir de yarışma ödül törenine katıldı. 12 Nisan benim doğumgünümdü, doğumgünümde böyle bir ödülü almak da benim için ayrıca anlamlı oldu” ifadelerini kullandı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme