Bereket Ormanı için fidan dikimi yapıldı

Afyonkarahisar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde Gönül Elçileri projesi kapsamında oluşturulacak olan Bereket Ormanları için fidan dikimi yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği tören ile 2500 fidan toprak ile buluştu Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi Kılıçarslan Beldesinde 50 dekarlık alana Bereket Ormanları [&hellip]

Bereket Ormanı için fidan dikimi yapıldı

Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 81 ilde Gönül Elçileri projesi kapsamında oluşturulacak olan Bereket Ormanları için fidan dikimi yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Afyonkarahisar Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği tören ile 2500 fidan toprak ile buluştu

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi Kılıçarslan Beldesinde 50 dekarlık alana Bereket Ormanları projesi kapsamında 2500 fidan dikildi. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Orman ve şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Afyonlu olması bakımından şanslı bir il olduğunu söyledi. Bereket Ormanları projesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın paydaş olduğunu ifade eden Vali Güner, “Hükümetimiz ormancılık ve ağaçlandırma çalışmalarında çok büyük destek veriyor. Biz de bu desteklerin yardımı, birlik ve beraberlik ile kent ormanları yaratma noktasında canla başla çalışmalıyız. Ben bu sevdaya hizmet eden aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Vali Güner’in Eşi Berrin Güner de projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın önem verdiği bir proje olduğunu dile getirdi. Vali eşi Berrin Güner yaptığı konuşmada, “Ağaç dikmek yaşama dair en güzel eylemlerden birisidir. Yarın öleceğimizi bilsek de, yeryüzünde muhakkak dikili bir ağacımız olmalı. Canlıların yaşaması için gerekli olan oksijeni sağlayan ormanlarımız, hayata merhaba diyen bebeğin beşiğinden, elveda diyen birinin tabutuna kadar yani insanın doğumundan ölümüne kadar hayatında yer almaktadır. Bulunduğumuz alana ceviz, badem ve karaçam olmak üzere toplam 2bin 500 fidan dikilecek” diye konuştu.
Eskişehir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk, ormanların artık bir ülkenin veya kıtanın malı olarak değil tüm insanlığın ortak malı olduğunu söyledi. Öztürk orman alanı ve fidan dikimi ile ilgili bilgi verdi. Öztürk, “Ülkemizde ormanların sosyal değerleri, ekonomik değerinin önüne geçmiştir. Ormanlarımız yenilenebilir tek ve en önemli kaynağımızdır. Afyonkarahisar orman bakımından diğer illere yetersiz bir bölgedir. İl sınırları içinde 241 bin hektar ormanlık alanımız mevcuttur. Son 10 yılda ağaçlandırma çalışmalarımızı yüzde 13’den yüzde 23’e çıkardık. Yılda 2 milyon 500 bin adet fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bunun için önce ormanlarımızı korumalı, daha sonra ise arttırmayı amaçlamalıyız. Son yıllarda Orman Genel Müdürlüğü sadece dağların ardına fidan dikmiyoruz. Artık şehir merkezilerine ve yakın alanlara da kent ormanları kurmak için çalışmalar yapıyor. Yüzlerce orman köylümüze iş imkânı sağlıyoruz. 2014 yılında orman işlerinde çalışan vatandaşlarımıza 19 milyon lira kaynak aktardık” dedi.
Konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte daha önce hazırlanan çukurlara fidan diki gerçekleştirdi. Fidan dikimi törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusu Güner, Eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Sinanpaşa Kaymakam Vekili Erkan Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, daire müdürleri ve çok sayıda bölge halkı katıldı. Dikilen fidanların 3 yıl boyunca bakımı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Daha sonra bölge halkına devredilecek.
Fidan dikimi için düzenlenen tören şenlik havasında yapıldı. Kılıçarslan Beldesi kadınları gözleme ve katmer yaparken, Sinanpaşa Belediyesi kuşburnu şurubu, bazı firmalar ise sucuk ekmek ikramlarında bulundu. İlkokul öğrencileri Halk Oyunları gösterisi sundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme