Berberlik, saç-sakal kesiminden ibaret değil

Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde verilen eğitimde berberlerin yeni tarzlara ulaşması üzerinde duruldu. Eğitimi veren Mehmet Çengel, “Geçen sene İtalya’da düzenlenen yarışmada ikinci oldum. Erkek kuaförlüğü sadece saç ve sakal kesiminden ibaret değil. Her erkeğin ayrı bir imajı var. Berber ve kuaförler de buna göre çalışmalı. Bunları anlatacağız. Mesleğimizi sunumumuzda bir sıkıntı var. 30 yıl bu [&hellip]

Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde verilen eğitimde berberlerin yeni tarzlara ulaşması üzerinde duruldu. Eğitimi veren Mehmet Çengel, “Geçen sene İtalya’da düzenlenen yarışmada ikinci oldum. Erkek kuaförlüğü sadece saç ve sakal kesiminden ibaret değil. Her erkeğin ayrı bir imajı var. Berber ve kuaförler de buna göre çalışmalı. Bunları anlatacağız. Mesleğimizi sunumumuzda bir sıkıntı var. 30 yıl bu işi yapan arkadaşlarımız bile meslekle barışık değil” dedi.
Çengel, “Yeni akım, erkek modası üzerine. Kullandığımız saç modellerini yeniliyoruz. Erkeklerde de renkler geliyor. Bu kadınsı değil, erkeksi renkler. Mesleğimize artık böyle yön vereceğiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme