• Haberler
  • Genel
  • Berberler Odası’nda istifa – Kocatepe Gazetesi

Berberler Odası’nda istifa – Kocatepe Gazetesi

Bererler Odası'nın üyelerinden Hijyen Eğitimi adı altında fazladan para aldığını savunan Şükrü Taşkın, Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Taşkın, esnafa yardımcı olmak yerine fazladan para alınmasına tepki gösterdi Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Taşkın, 5 oda genel sekreterinin yaptığı toplantı sonucu üyelerin alacağı hijyen belgesi için 51 TL [&hellip]

Berberler Odası'nda istifa

Bererler Odası’nın üyelerinden Hijyen Eğitimi adı altında fazladan para aldığını savunan Şükrü Taşkın, Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Taşkın, esnafa yardımcı olmak yerine fazladan para alınmasına tepki gösterdi

Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Taşkın, 5 oda genel sekreterinin yaptığı toplantı sonucu üyelerin alacağı hijyen belgesi için 51 TL para topladıklarını söyledi.
ÖBÜR ODALARDA RAKAM FARKLI
Hijyen belgesi için toplanan paradan hiçbir oda yöneticisinin haberdar olmadığını ileri süren Şükrü Taşkın, oda yönetimi olarak 51 TL’lik fiyat belirlenmesi konusunda toplantı yapmadıklarını kaydetti. Taşkın; “Böyle bir durumdan haberimiz olmadığı gibi hiçbir oda yöneticisinin imzası bulunmuyor. 51 TL’nin 3O TL’nin Milli Eğitim Müdürlüğüne, geriye kalan 21 TL’nin odaya hizmet bedeli olarak kaldığını tespit ettik. Öbür odalara baktığımız zaman elemanlardan 30 TL, ustalardan 51 TL alarak aynı kararı aldığını gördük. Ama bizim odamız da her gelenden 51 TL tahsil etmiştir.” dedi.
“ÜYELİKTEN İSTİFA EDİYORUM”
Şükrü Taşkın, sıkıntı duyduğu konuyu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili bir birimince verilen kursta Oda’nın ilgisi olmadığı halde 21 TL hizmet bedeli alınması olarak açıkladı. Taşkın; “Benim sıkıntı duyduğum konu; Milli Eğitimin verdiği bir kursa, Oda’nın hiçbir alakası olmadığı halde 21 TL hizmet bedeli alınmasının uygun olmamasıdır. Burada esnaf sanatkarın parasının boşu boşuna hibe olup Odalar da kaldığını gözetliyorum. Ben oda yönetcisi olarak biz esnafa yardımcı olmak için bu kurullara seçiliyoruz. Esnaf bizi haklarımızı savunsun diye seçiyor. Bizleri soysun 20 TL fazla para alsın, işte tasdik parasıdır şudur budur diye değil. Hizmet bedeli almak için bir hizmet olması gerektiğine inanıyorum. Ortada bir hizmet yok. Devletin verdiği bir hizmet. Milli Eğitim Bakanlığı ve Çıraklık Eğitim Merkezi’nde esnaf kursları aldı. Milli Eğitimin verdiği hizmete biz bedavadan 21 TL para almış olduk. Bu yüzden Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyeliğimden bugün itibariyle istifa ediyorum.” diye konuştu.
“ORTADA
YOLSUZLUK YOK”
Yönetim kurul toplantısında Oda Başkanı Ahmet Tan’a konu ile ilgili soru sorduklarında Tan’ın; “Oda Genel Sekreterleri toplanarak bu kararı aldılar.” dediğini iddia eden Taşkın; “Ben buna inanmıyorum. Oda Başkanları burada günah keçisi olarak genel sekreterleri suçluyorlar. Hiçbir oda başkanının haberi olmadan hiçbir genel sekreter beş kuruş dahi para alamaz. Kimse kimseyi zanda bırakmasın. Bugün genel sekreterlerimiz kim olursa olsun bir dilim ekmek uğruna çalışmaktadır. Oda Başkanı’nın haberi olmadan hiç kimse para toplayamaz. Ortada bir yolsuzluk yoktur. Faturalar kesilip alınmıştır. Ama hizmet vermeden hizmet parası alındığı düşüncesiyle ben buna karşı duruyorum.” şeklinde konuştu.
30 KİŞİDEN SONRA İNDİRİM VAR
Esnaf ve sanatkara seslendiğini belirten Şükrü Taşkın şöyle konuştu: “Esnafa sesleniyorum; Hijyen belgesi almak kanuni mecburiyettir. Bugün Halk Eğitim Merkezi ve Çıraklık Eğitim Merkezlerine bire bir müracaatlarda 30 TL karşılığında hijyen belgesi vermektedir. 30 Kişiyi sayıca geçtiğinizde bu rakam 25-20 TL’ye kadar iniyor. Sandıklı Berberler Odası bu işi 20 TL’ye bitirmiş. Denizli Berberler Odası 12 TL’ye hijyen belgesi almıştır.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme