Berat Kandili, kurtuluş ve affa vesile

Mübarek Berat Kandili dolayısıyla il protokolünün yayınladığı mesajlarda, Berat’ın Müslümanlar için önemine dikkat çekildi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Eroğlu, 'Bu gece on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi, rahmet dolu mübarek Berat Kandili'ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kandiller Yüce Allah'ın rahmet ve merhametine sığınıldığı, gönüllerin tövbe ile [&hellip]

Berat Kandili, kurtuluş ve affa vesile

Mübarek Berat Kandili dolayısıyla il protokolünün yayınladığı mesajlarda, Berat’ın Müslümanlar için önemine dikkat çekildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Eroğlu, “Bu gece on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi, rahmet dolu mübarek Berat Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kandiller Yüce Allah’ın rahmet ve merhametine sığınıldığı, gönüllerin tövbe ile arındırıldığı özel gecelerdir. Berat Kandili; insanların sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce rabbimize sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketle eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.Bu kutsal gecede dargınlıkları ve küskünlükleri unutmalı, barış ve adaleti tesis etmeli, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu gecenin rahmeti ve bereketi başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlığın üzerine olsun. İslam âleminin ve hemşehrileriminBerat Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu mübarek gecenin kardeşliğimizi ve birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum” dedi.
BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Berat Kandili’nin anlamına uygun şekilde idrak edilmesini diledi. Balkanlıoğlu, “Berat Kandili’ni anlamına uygun bir şekilde, yaşadığımız olumsuzluklardan da bir ders çıkartarak ve Yüce Rabbimiz’e de bizlere böyle bir geceyi lütfettiği için şükrederek geçireceğiz.Tüm insanlığa, sevgi, barış, huzur, mutluluk, birlik, beraberlik ve alçak gönüllülükle yaşama noktasında hatırlatıcı olan bu gecenin tüm islam alemi, dünyamız ve güzel ülkemize huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyor ve Afyonkarahisarlı Hemşehrilerimin Berat Kandillerini kutluyorum” diye konuştu.
MANEVİ HAYATIMIZI İHMAL ETMEYELİM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Berat Kandili’nin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenâb-ı Hakk’a içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak, dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeliyiz. Hoşgörü, sabır, bütünlük, dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acılara çare olması, çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere şifa olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
EŞSİZ BİR ZAMAN ALGISI
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de “berat”ın günahlardan kurtulmaya vesile olduğunu aktardı. Ürün, şöyle konuştu:
“Beraet kelimesinin kısaltılmış şekli olan ve dilimizde de kullanılan ‘berat’ kelimesini sözlük anlamında borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulmak anlamı taşırken dini bir terim olarak da günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahi af ve rahmete nail olmak anlamını taşımaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere bu gecede, inananların günahlarından kurtulup ilahi bağışa ermeleri umulur. Cenab-ı Hakk’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, yapılan duaları kabul edeceği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) tarafından müjdelemiştir. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu gece, insanların günah, suç ve yanlışlardan kaçınarak, varlığını yeniden gözden geçirme, hayatının muhasebesini yapma, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıkılan gönülleri, kırılan kalpleri onarmak için bir fırsat ve yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gereken bir gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle Beraat Kandili’nin, tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini ve hepimize İslam’ın eşsiz zaman algısını bahşetmesini Yüce Mevla’dan niyaz eder, tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin kandilini tebrik ederim.”
KANDİL MESAJINDA TERÖR VURGUSU
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın gündeminde ise terör örgütünün son dönemdeki eylemleri vardı. Yılmaz, “Mübarek gün ve geceler, insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağını, dayanışma ruhunu pekiştiren, birlik, beraberlik ve bütünlülüğümüzü, huzur ve esenliğimizi korumamıza vesile olan müstesna günlerdir. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeli, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürerek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Son günlerde toplum olarak bizleri derinden sarsan sayısız sorunlar yaşanmaktadır. PKK terör örgütleri tarafından Diyarbakır Lice’de 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı sahasında bulunan Türk Bayrağımıza haince bir saldırıya kalkışılmış ve Türk Milleti olarak bağımsızlığımızın sembolü olan Ay Yıldızlı Bayrağımıza el uzatan densizler olmuştur. AKP Hükümetinin Türkiye’yi getirmiş olduğu son nokta apaçık ortadadır. Bayrağımıza el uzatmaya kalkışan bu kendini bilmez kişi hak ettiği şekilde en ağır ceza ile cezalandırılmalı ve ülkeyi bu noktaya getiren kişiler bulundukları makamı biran evvel terk etmelidir. Yaşadığımız bu durum Türk Milleti olarak bizlerin asla kabullenebileceği bir durum değildir” dedi.
KARDEŞLİK PEKİŞSİN
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ise Berat Kandili’nin önemine dikkat çekti. Zeybek, “Berat Kandili manevi dünyamızı yeniden imar edip güzelleştirmemize vesile olmak, milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirerek yeni bir hayat sunmak, Rabbimizle olan bağımızı yeniden gözden geçirmek, şefaat ve merhamet istemek için büyük bir fırsattır. Müslümanlar olarak bu geceyi, kendimizi ve niyetlerimizi gözden geçirme vesilesi kılmalıyız. Bu gece, dünyanın barış ve esenlik yurdu olması, mazlum ve mustazaf halkların kurtuluşu için dua etmeliyiz. Rahmet ve bereket rüzgarlarının gönüllere dolduğu bu müstesna gecede yapacağımız duaların, sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirmesini, kalplerimizden kini ve nefreti silmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisar’lı hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, aziz milletimizin birliğinin ve beraberliğinin artmasına, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzurun almasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.
BİRLİK VE BERABERLİK BOZULMASIN
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de Berat Kandili ile ilgili şu mesajı yayınladı:
“Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Beraat Kandilini de vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız.Tüm İslâm âleminin birlik ve dirliğine, dünyanın pek çok yerinde haksızlığa ve zulme uğramış Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşlarına, insanlığın hidayet ve barışına, huzur ve saadetine; İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşının durmasına, maddî ve manevî hayırlara-bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.”
YARADAN’IN RIZASI ASIL AMAÇ
MHP Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Haydar Serdaroğlu da Berat’ın kurtuluşa vesile olmasını temenni etti. Serdaroğlu, “Berat kandili gibi özel zamanlar gönüllerimizin Allah’a yöneldiği, O’nun affına rahmet ve mağfiretine en fazla yaklaştığı anlardır. Ayrıca böyle zamanlarda kalplerimizde şefkat, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının daha yoğun olduğunu hissederiz. Toplumsal olarak da günahlar ve suçlar azalır, hayırlar artar. Bu geceler, kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. İşte bu manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan aydınında müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum” dedi.
İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLSUN
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de şu ifadeleri kullandı:
“Manevi atmosferde idrak edeceğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilinde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Mübarek Berat Kandili’nin mübarek olmasını diler, başta Hemşehrilerimin, ve tüm İslam aleminin birlikteliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder ederim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme