Berat en iyi şekilde değerlendirilmeli

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Ramazan ayının yaklaşmasını müjdeleyen Berat Gecesi'nin en iyi şekilde değerlendirilmesinin inanlar için önemini vurguladı Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen makamında düzenlediği basın toplantısında Şaban ayının 15’nci gecesi olan Berat Kandili ile ilgili mesaj verdi.BÜYÜK MİSAFİR RAMAZAN YAKLAŞIYOR İl Müftüsü Burhan İşliyen, Recep ayı ve ilk Cuma gecesi olan Regaip Kandili ile halk [&hellip]

Berat en iyi şekilde değerlendirilmeli

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Ramazan ayının yaklaşmasını müjdeleyen Berat Gecesi’nin en iyi şekilde değerlendirilmesinin inanlar için önemini vurguladı

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen makamında düzenlediği basın toplantısında Şaban ayının 15’nci gecesi olan Berat Kandili ile ilgili mesaj verdi.
BÜYÜK MİSAFİR RAMAZAN YAKLAŞIYOR
İl Müftüsü Burhan İşliyen, Recep ayı ve ilk Cuma gecesi olan Regaip Kandili ile halk arasında üç aylar olarak bilinen mübarek zaman dilimlerinin başladığını kaydetti. Recep ayının 27’nci gecesinde Mirac Kandili’nin idrak edildiğini ifade eden İşliyen; “İnşallah bugün Şaban ayı içerisinde 14’ünü 15’ine bağlayan gece olan olan Berat Gecesini idrak edeceğiz. Cenabı Haktan hayır ve huzurla idrak edilmesini niyaz ediyorum. Büyük misafirin evlerimize teşrifini adım adım bekliyoruz. O da Kuranı Kerimin indiği Ramazanı Şerif ayıdır. İçerisinde bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesinin bulunduğu Ramazan ayıdır, Oruç ayıdır. Ramazan ayına iyice yaklaştığımızı hissettiren mübarek günlerden bir tanesi de Berat Gecesidir.” dedi.
BERAT KURTULUŞA VESİLE
Burhan İşliyen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Şaban ayının 15’nci gecesi olduğunda bu gecenin gecesini ibadetle, gündüzünü oruçla geçirin buyurduğunu hatırlattı. Cenabı Hakkın bu gece çok sayıda insanı bağışlayacağını müjdelediğini anlatan İşliyen; “Berat Gecesi rahmeti ile Cenabı Hakkın dünya semasına tecelli ederek ‘Yok mu bağışlanmak isteyen, yok mu af isteyen onu af edeyim. Yok mu rızık isteyen rız vereyim. Yok mu bir sıkıntısı olan ona afiyet vereyim.’ şeklinde fecir doğuncaya kadar sesleneceğini haber veriyor. Bu mübarek gün ve geceleri çöldeki vaha gibi değerlendirip arınmaya, durulmaya, temizlenmeye, günahlarımızdan kurtulmaya, eksiklerimizi tamamlamaya vesile etmelidir. Tövbe gecesidir, istiğfar gecesidir. Rabbimize yönelme gecesidir.” diye konuştu.
GÜNAHLARDAN
BERAT FIRSATI
“Her insan hatasını Rabbinden sonra en iyi kendi bilir.” diyen Müftü Burhan İşliyen, kendi günahlarını en iyi kişilerin bildiğini ifade etti. Berat Gecesi’nin günahlar için gözyaşı dökme gecesi olduğunu dile getiren İşliyen; “Berat Gecesinde, ‘Ya Rabbi, Beratta günahlarımızdan Beraat etmeyi, uzaklaşmayı bize nasip et. Bir daha o günahlarla bizi karşılaştırma, buluşturma.’ şeklinde dua ederek Rabbimizin rahmet kapısını, mağfiret kapısını çalma gecesidir. Elbette bir geceye, bir aya, bir güne sıkıştırmak suretiyle Rabbimize karşı günah ve ödevlerimizi yerine getirmiş olamayız. Bunun önemini tüm halkımızın idrak ettiği kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.
KALPLER ÖFKE VE
NEFRETTEN ARINMALI
İşliyen: “Bu geceleri fırsat bilerek bu gecelerden tüm hayatımıza iyilikler, güzellikler taşıma, Cenab-ı Hak’ın rahmetinden istifade ederken kalplerimizin kinden, nefretten, öfkeden arınması gerektiğini Peygamber Efendimizin ifade ettiğini akıldan çıkarmamak gerekir. Bu gecenin rahmetinden kin besleyenlerin, akrabası ile bağını kesenlerin, anne, babasına karşı gelenlerin istifade edemeyeceklerini buyuruyorlar. Hep beraber kalbimizi birbirimize karşı öfke yerine sevgi ve muhabbetle doldurmaya gayret etmek durumundayız. Berat Gecesi’nin tüm İslam Alemine, ülkemize, Afyonkarahisar’a, evimize, nefsimize hayırlı olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyor, tüm kardeşlerimizin bu mübarek gecelerini tebrik ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme