Berat, af günüdür – Kocatepe Gazetesi

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Berat Kandili’nde af kapılarının açıldığını belirtti İşleyen, “İslam kaynaklarında Rahmet, İcabet, Gufran, Kısmet, Takdir, Hayat ve Mübarek' olarak nitelendirilen Berat gecesini idrak, her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen Yüce Rabbimizin affediciliğini unutmadığımızı gösterir” dedi. İşliyen, şöyle devam etti:“Her yıl mübarek Ramazan ayına on beş gün kala idrak ettiğimiz Berat'ın [&hellip]

Berat, af günüdür

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Berat Kandili’nde af kapılarının açıldığını belirtti

İşleyen, “İslam kaynaklarında Rahmet, İcabet, Gufran, Kısmet, Takdir, Hayat ve Mübarek” olarak nitelendirilen Berat gecesini idrak, her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen Yüce Rabbimizin affediciliğini unutmadığımızı gösterir” dedi.
İşliyen, şöyle devam etti:
“Her yıl mübarek Ramazan ayına on beş gün kala idrak ettiğimiz Berat’ın bize öğrettiği en önemli husus sadece Allah’ın affına mazhar olmak değil, affedici olmaktır. Zira Allah’tan af bekleyen affedici olur. Allah’tan bağışlanma dileyen bağışlayıcı olur. Allah’ın hoşnutluğunu isteyen hiç kimse hor ve hakir görmez. Allah’ın sevgisine ulaşmak isteyen daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşır. Beratımız kendi elimizdedir. Zira bu dünyada yapıp ettiklerimizle öte dünyada haşrolacağız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme