• Haberler
  • Genel
  • Beraberliğe sahip çıkıldıkça devletimizi kimse yıkamaz

Beraberliğe sahip çıkıldıkça devletimizi kimse yıkamaz

Cumhuriyet resepsiyonunda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 90 yıl önce dünyanın süper güçlerinin Türk Milletine karşı açtığı savaşı, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesiyle 'Ya istiklal ya ölüm' düsturuna gönülden inanılmasıyla zaferin kazanıldığını vurguladı. Balkanlıoğlu, birlik ve beraberliğe sahip çıkıldığı sürece kimsenin devleti yıkamayacağını söyledi Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören ve etkinlikler çerçevesinde Afyonkarahisar'da [&hellip]

Beraberliğe sahip çıkıldıkça devletimizi kimse yıkamaz

Cumhuriyet resepsiyonunda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 90 yıl önce dünyanın süper güçlerinin Türk Milletine karşı açtığı savaşı, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmesiyle ‘Ya istiklal ya ölüm’ düsturuna gönülden inanılmasıyla zaferin kazanıldığını vurguladı. Balkanlıoğlu, birlik ve beraberliğe sahip çıkıldığı sürece kimsenin devleti yıkamayacağını söyledi

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören ve etkinlikler çerçevesinde Afyonkarahisar’da Valilik tarafından İkbal Termal Otel’de verilen Cumhuriyet Resepsiyonu ile tamamlandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katılan davetlilerin karşılanmasına Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve eşi Hülya Gülmez de eşlik ettiler.
AFYON ÇOK ÖNEMLİ BİR YER
Vali İrfan Balkanlıoğlu resepsiyon başlangıcında konuklar hitap etti. Cumhuriyet Bayramının Afyonkarahisar için son derece önemli olduğuna işaret eden Balkanlıoğlu, Cumhuriyet’in 90 yıl önce ilan edildiğini öncesinde büyük bir zafer kazanıldığını vurguladı. Zaferin kazanıldığı, binlerce şehidin koyun koyuna yattığı, binlerce gazinin yaralandığı kutsal toprakların, Cumhuriyetin 90. ve bininci yılında da önemini kaybetmeyeceğini belirten Balkanlıoğlu; “Çünkü çok önemli bir yerdeyiz, önemli bir yerde görev yapıyoruz. O günkü koşullarda Atatürk’ün dediği gibi ‘Aziz vatanın orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, silahlarına el konulmuş, millet harap ve bitap düşmüş idi. Emperyalist güçler bunu fırsat bilerek memleketi her yerden işgale yeltendiler. Ancak, Çanakkale’den sonra en büyük kutlu zafer bence Afyonkarahisar’da kazanılmıştır. Düşman denize dökülmüştür.” dedi.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DENDİ
Atatürk’ün, dahi bir komutan, usta bir siyasetçi olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ata’nın zaferin kazanılmasından sonra geleceğe dönük çok güzel önerileri olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu; “Atatürk geleceğin rejiminin, bu ülkenin gelişip kalkınması için ve kardeşlik için Cumhuriyet olması düşüncesinde idi. Erzurum ve Sivas kongrelerinde de bu düşüncesini hissettirmiştir. Sonuçta top ve tekbir sesleri ile Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te yani tam 90 yıl önce 29 Ekim’de ilan edildi. Bu bize şunu hatırlatmalı, 90 yıl önce dünyanın süper güçleri bize karşı savaş açmış, bizlerde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz için ve ya istiklal ya ölüm düsturuna gönülden inandığımız için bizi mağlup edemediler. Geldikleri gibi gittiler. Bunu da şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitliklere baktığımız da Türkiye’nin dört bir yanından gelen kişileri görmek mümkün. Bizler birliğimiz ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece kimse bizi yıkamaz.” diye konuştu.
RESEPSİYONA YOĞUN KATILIM
Resepsiyon AKÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ile yüksek lisans öğrencilerinin oluşturduğu grubun konseri ile sona erdi. Resepsiyona; AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kaymakamları, Belediye Başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve basın mensupları katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme