Benli, Ekin Dergisi'ne destek istedi

Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Suat Benli ve yönetim kurulu üyeleri dün basın toplantısı düzenledi.ŞUHUT İÇİN KALICI ESERDernek Başkanı Suat Benli tüm katılımcılara teşekkür ederek şehitlerimize Allah'tan rahmet diledi. Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneğinde 21 ay önce göreve başladığını ifade eden Benli, 'İlk basın toplantısında kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımızı yönetim kurulu [&hellip]

Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Suat Benli ve yönetim kurulu üyeleri dün basın toplantısı düzenledi.
ŞUHUT İÇİN KALICI ESER
Dernek Başkanı Suat Benli tüm katılımcılara teşekkür ederek şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Şuhut Kültür ve Dayanışma Derneğinde 21 ay önce göreve başladığını ifade eden Benli, “İlk basın toplantısında kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımızı yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte sıraladık. Öncelikli olarak yönetim kurulu üyemiz Tarık Özaşkın’ın yazdığı derneğimizin çıkardığı ‘Zafer Yolu-Kurtuluş Savaşında Şuhut’ ve 16 yıldır çıkarılamayan Ekin Dergisi’nin yeniden okuyucu ile buluşmasını istedik. Çünkü ilk kez Şuhut için kalıcı bir eser yayınlanacaktı. Ayrıca sürekli büyüklerimizden duyduğumuz ama bugüne kadar fazlaca araştırılmamış, incelenmemiş, Kurtuluş Savaşında Şuhut’un ve Afyon’un öneminin duyurulabilmesi ve anlatılabilmesinin önemine inanıyorduk. Verilen milli mücadelede ilçemiz ve ilimizin öneminin Çanakkale kadar gündeme oturmasının sağlanması gerekiyordu. 2016 yılı Ağustos ayında kitap basımı tamamlanıp 25 Ağustosta Atatürk evi önünde kitap tanıtımı ve imza günü yapılmıştır” dedi.
EKİN DERGİSİ’NE DESTEK BEKLENİYOR
Ekin Dergisi’nin 2017 Ocak ayında tekrar yayın hayatına geçtiğini dile getiren Suat Benli, dergi de ağırlıklı olarak kültür, öz benlik, gelenek görenek, yöresel yiyecekler, Şuhut ve ilden haberlerin yer aldığını kaydetti. Şuhut doğumlu olmasına rağmen, şartlar gereği gurbette bulunup Şuhut’ta yaşayanlar arasında köprü olmak istediklerini belirten Benli, “Birlik beraberlik dayanışma adına derneğimiz tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. 22 aylık sürede yaptığımız çalışmalardan kısaca bahsedersek; Şuhut’u atanmış ve seçilmiş yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti yöneticileri ile tanışma ziyareti derneğimizle ilgili bilgi sunuşu gerçekleştirdik. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ziyarette bulunduk. İstanbul dernek merkezinde 2016 ve 2017’de 2 kez kermes düzenlendik. 2016 ve 2017 ‘de Ramazan ayı içerisinde 350 kişilik iftar programı yaptık. Pek çok aktiviteye imza attık. Ekin dergimiz için yazı ve haber yapmak konusunda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz. Birde dergimize abone sağlama konusunda kurum, kuruluş, firma ve hemşerilerimizden abone bulabilme konusunda bize yol göstermenizi yardım etmenizi bekliyoruz” dedi.
>>  Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme