Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Benim ümidim gençliktedir” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Benim ümidim gençliktedir"

Atatürk’ün Milli Mücadele ateşini yakmak üzere Anadolu’ya geçişinin 93. yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi fiilen başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kurulmasından sonra “Benim doğum günüm” dediği gün. Ulu Önder Atatürk, Samsun’a çıktığı yıl olan 1919’da gençlere büyük önem verdiğini ve ülkenin gençlerin eliyle daha gelişeceğini şu sözlerle belirtmişti: “Başımıza neler örülmek istenildiği ve nasıl karşı koyduğumuz ve daha doğrusu milletin arzu ve emellerine uyarak ve onun yardımıyla nasıl çalıştığımız görülmeli ve gelecek kuşaklar için ibret ve uyanıklığı gerektirmelidir. Zaten herşey unutulur. Fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır; geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir!”
KUTLAMALAR ANITPARK’TA
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 93. yıldönümü bugün tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da kutlanacak. İlk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda başlayacak.
Çelenk töreninin ardından saat 9.30’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün önünden kutlama töreninin yapılacağı Anıtpark’a yürünecek. Anıtpark’ta saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak olan kutlama programı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş’un konuşması ile devam edecek. Günün anlam ve önemine yönelik okunacak bir şiirin ardından, koro tarafından şarkılar seslendirilecek. Halk oyunları gösterisinin ardından milli sporculara ve öğrencilere ödülleri verilecek. Sportif gösteriler sonrasında gençlik konseri gerçekleştirilecek. Öte yandan Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, havanın yağışlı olması halinde kutlama programlarının Atatürk Spor Salonu’nda yapılacağını söyledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti