Beni de kardeş Bakanınız kabul edin

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, Afyonkarahisarlıların kendisini kardeş Bakan olarak kabul etmelerini istedi “AFYONKARAHİSAR HALKI VEFAKÂRDIR”Afyonkarahisar’da üst üste ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atan Başkan Çoban’ı tebrik eden Bakan Çavuşoğlu, “Afyonkarahisar halkı vefakârdır. Dolayısıyla bu vefa duygusuyla sizi ikinci kez [&hellip]

Beni de kardeş Bakanınız kabul edin

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti.
Bakan Çavuşoğlu, Afyonkarahisarlıların kendisini kardeş Bakan olarak kabul etmelerini istedi

“AFYONKARAHİSAR HALKI VEFAKÂRDIR”
Afyonkarahisar’da üst üste ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atan Başkan Çoban’ı tebrik eden Bakan Çavuşoğlu, “Afyonkarahisar halkı vefakârdır. Dolayısıyla bu vefa duygusuyla sizi ikinci kez seçtiler” dedi.
Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nu Belediye girişinde çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ziyareti nedeniyle Bakan çavuşoğlu’na teşekkür etti.
“PANORAMİK MÜZE
15 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK”
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na Afyonkarahisar ve belediye hizmetleri ile ilgili bilgi veren Başkan Çoban, Afyonkarahisar’ın Atatürk’ün Büyük Taarruz’u başlattığı ve Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olduğunu söyledi. Tarihte böylesine önemli bir olaya şahitlik etmiş bir il olmasına rağmen, Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu göreve gelen kadar Kocatepe’ye gereken ilgi ve alakanın gösterilmediğine dikkat çeken Başkan Çoban, “Sağolsun Sayın Bakanımız göreve gelince tesis yol ve benzeri alanlarda Kocatepe’nin her tarafını ihya etti. Tarihimize sahip çıktı. İnşallah Sayın Bakanımız Afyonkarahisar’a bir de Kurtuluş Savaşı Panoramik Müzesi yaptırıyor. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak bu müzenin ihalesi yapıldı.” dedi.
“CUMHURİYET TARİHİNDE
İLKE İMZA ATTIK”
Afyonkarahisar halkının desteğiyle yeniden Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Çoban, kendisine gelen kadar hiçbir belediye başkanının üst üste iki kez seçilmediğini belirterek, “Hamdolsun biz üst üste ikinci kez kazanarak Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attık. Bu nedenle Afyonkarahisar halkına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Geçen dönem birçok önemli projenin yanı sıra alt ve üstyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Çoban, “2008 yılında 52 milyon lira olan belediye bütçesini 2013 yılında 2,5 kat arttırarak 145 milyon lira çıkarttık. İnşallah bu dönem, ‘Yeşil Afyon’, ‘Yaşanabilir Afyon’ ve ‘Kültür Şehri Afyon’ şeklinde üç ayrı kategoride hazırladığımız projeleri halkımızın hizmetine sunacağız. Projelerimizi Afyonkarahisar halkı da beğendi. İnşallah sizlerin de desteğiyle bu projelerimizi hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.
“OTELLER YURTDIŞI TAKIMLARIYLA GÖRÜŞMELERE BAŞLADI”
Afyonkarahisar’ın termal turizm şehri olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban, termal turizmle spor turizmini birleştirmek adına Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksini Afyonkarahisar’a kazandırdıklarını söyledi. 650 dönem arazi üzerine kurulan Spor Kompleksinde stadyum, 12 adet futbol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortları, su kayak tesisi ve birçok sportif aktivitenin yer aldığını kaydeden Başkan Çoban, “Afyonkarahisar’ı spor turizminde de marka şehir haline getirmek istiyoruz. Şimdiden otellerimiz yurtdışı takımlarıyla görüşmelere başladı. Kompleksimizin yanında bu dönem için yine sporla ilgili önemli bir projeyi daha Afyonkarahisar’a kazandıracağız. Belediye olarak yaklaşık 800 dönem arazi üzerinde motor sporları merkezi yapıyoruz.” dedi.
“ESKİ VE YENİ SU BORULARI
BİLE OY İÇİN ÖNEMLİ BİR SEBEP”
Afyonkarahisar’da üst üste ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atan Başkan Çoban’ı tebrik ederek yeni dönem için başarılar dileyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise yapılan hizmetleri gördüklerinde böyle bir neticeyi beklediklerini söyledi. Belediye girişinde sergilenen, değişen eski ve yeni su borularının bile vatandaşın oy vermesi için önemli bir sebep olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Zaten Afyonkarahisar halkı vefakârdır. Dolayısıyla bu vefa duygusuyla ikinci kez sizi seçtiler. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Geçen beş yılda nasıl vaat ettiklerinizi gerçekleştirdiyseniz, inşallah kalfalık döneminiz olacak bu ikinci dönemde de vaat ettiğiniz projeleri gerçekleştirirsiniz” dedi.
“EROĞLU’NUN YAPTIĞI BARAJLA GAZİPAŞA’YI KAZANDIK”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a çok büyük önem verdiğine dikkat çeken Bakan Çavuoğlu, “Sizinde söylediğiniz gibi Afyonkarahisar Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklar. O yüzden Afyonkarahisar’ın bizim için önemi var. Partimizin de kuruluşu buradan başladı. Çok değerli bakanımız Veysel Eroğlu da Afyonkarahisarlı. Sayın Eroğlu, hem akademik bilgisini hem de pratik bilgisini birleştirerek sadece Afyonkarahisar’a değil Türkiye’nin her yerine çok güzel hizmetler yapıyor. Kendisinin yönetiminde olan DSİ, eskiden 20-30 yılda biten barajları şimdi 3-3,5 yılda tamamlıyor. Antalya da bundan nasibini alıyor. Şu anda Manavgat’ta ve Gazipaşa’da iki tane barajımız bitmek üzere. Hatta şunu söyleyeyim, daha önce AK Parti’nin hiç kazanamadığı Gazipaşa ilçemizi, ilk defa bu dönem kazandık. Bunda Veysel Bey’in yaptığı barajın çok büyük katkısı oldu.” diye konuştu.
“AFYON İLE ANTALYA BİRBİRİNİ
TAMAMLAYAN ŞEHİRLER”
Afyonkarahisar ile Antalya’nın tarım ve turizmde birbirini tamamlayıcı şehirler olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin 2023 hedeflerinde Afyonkarahisar’ın önemli bir yeri olduğunu belirterek; “2023 hedefimiz 50 milyon turist 50 milyar gelir. Bunu gerçekleştirmemiz için turizm sektörünü her yerde gerçekleştirmemiz ve 12 aya yaymamız gerekiyor. Afyonkarahisar’ın bu anlamda önemli bir yeri var. Hem spor kamp merkezi hem de fizik tedavide her türlü altyapı oluşturulmuş. Afyonkarahisar sağlık turizminde de önemli bir merkez. İnşallah Afyonkarahisar’ın sadece mermercilik ve sanayide değil, her sektörde ülke ekonomisine katkısı devam edecek” ifadelerini kullandı.
“HER ZAMAN HİZMETLERE
DESTEK OLURUZ”
Afyonkarahisar’daki sıcak karışlamadan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Elbette bir bakanınız var. Ancak beni de kardeş bakanınız kabul edersiniz, her zaman hizmetlerinize destek oluruz” diyerek Afyonkarahisar’a olan sevgisini dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu’na ziyareti sırasında, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu ve işadamı Şuayp Demirel eşlik etti. Ziyarette, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve belediye başkan yardımcıları da hazır bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Arkamızda Karahisar
Kalesi gibi teşkilatlarımız var

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti Afyonkarahisar
İl Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret etti

Bakan Çavuşoğlu, gittikleri her yerde teşkilatlara uğradıklarını, teşkilatçılık ve siyaset anlayışlarının bu olduğunu belirtti.
“Biz bu noktalara teşkilatlarımız sayesinde geldik” diyen Çavuşoğlu, “Her türlü zorluk karşısında liderimiz ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ve bizler dik duruyorsak arkamızda biliyoruz ki Karahisar Kalesi gibi teşkilatlarımız var. Milletimiz var. O yüzden sizlere her zaman minnettarız” dedi.

Bakmadan Geçme