Benetton İsrail Ürünü Mü?

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Filistin'de uyguladığı soykırım, 'Hesap günü var, biz de sorumluyuz' diyen duyarlı vatandaşların İsrail mallarını boykot etmesinin önünü açtı.

İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Filistin’de sistemli bir soykırım yapıyor. Duyarlı vatandaşlar, bu soykırım karşısında sessiz kalmıyor. Kimisi protesto ederek mazlumların sesini dünyaya duyurmaya çalışıyor, kimisi de İsrail’de üretilen ayrıca İsrail’e destek veren firmaların ürünlerini tüketmiyor. 

Bu bağlamda bazı sivil toplum kuruluşlarının inisiyatifiyle boykot ürünleri listelerinin yer aldığı internet siteleri de kuruldu. Boykot ürünleri listelerine baktığımızda Benetton firmasını göremiyoruz. 

İtalyan merkezli olduğu bilinen Benetton’un Türkiye Genel Müdürü Zeynep Selgur, “Benetton Türkiye, Nisan 2004’te İsrail’in, Haziran 2024’te de Filistin’in ürün tedarikini üstlenerek, yurtdışı faaliyetlerini Türki Cumhuriyetler’den sonra Ortadoğu’ya da taşımaya başladı’ dedi. Selgur, ‘Benetton Türkiye olarak, bir ilki daha gerçekleştiren İtalya’nın yannda yer almaktan mutluyuz’ ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme