'Ben yok, biz varız, başaracağız'

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkanı Aziz Aslan, parti binasında yaptığı basın toplantısıyla milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Aslan, 20 yıldır siyasetin içinde olduğunu, aday adaylığı açıklamasını yapmadan önce de çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüştüğünü ve kendisine yönelik bir teveccüh gördüğünü belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkanı Aziz Aslan, parti binasında yaptığı basın toplantısıyla milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Aslan, 20 yıldır siyasetin içinde olduğunu, aday adaylığı açıklamasını yapmadan önce de çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüştüğünü ve kendisine yönelik bir teveccüh gördüğünü belirtti.
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski İl Başkanı Aziz Aslan, MHP milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Aslan’ı MHP İl Yönetimi ile milletvekili aday adayları Kemalettin Yılmaz ve Müjdat Karayerli de yalnız bırakmadı. Resmen aday adayı olan diğer iki kişinin de selamlarını ileten Aziz Aslan, 20 yıldır siyasetin içinde olduğunu, partinin disiplinini öğrenerek bugünlere geldiğini belirtti. Aslan, “20 yıllık siyasi haya-tımda Cenab-ı Allah bir siyasetçinin yaşaması gereken olumlu-olumsuz, zaferler ve umduğu sonucu alamamak da dahil yaşattı bana. Bu yaşananlar hayatıma tecrübe kattı. Tecrübeler ise siyasette ve cemiyet hayatında bir insanın tek başına bir şey ifade etmediğini öğretti. İnsanların hatalarından ders çıkarması gerektiğini öğretti Bir zamanlar hamdık. Ama şimdi piştik. Emekse emek, tecrübeyse tecrübe, sadakatse sadakat. Acı çektik, çile çektik, haksızlıklara uğradık. Ama hiç yılmadık. Camia olarak işimizi kolay olmadığını bildiğimiz halde inancımızı kaybetmedik. Çünkü bu büyük millet son sözünü söylememiştir. İnanıyoruz ki Dünya durdukça Türk Milleti varolmaya devam edecektir. Türk milleti varoldukça da MHP varolmaya devam edecektir” dedi.
“Ferdiyetçi düşünmedim”
Siyasette “Ben” yerine “Biz” dediğini hatırlatan Aslan, “Hiç ferdiyetçi düşünmedim. Kolektif düşüncem bana siz ve sizler gibi birçok dost kazandırdı. Bu güne kadar ne başarmışsam sizlerin desteğiyle başardım. Siyasetteki görevlerimiz boyunca çok şükür ki ilkemizden ve çizgimizden taviz vermedik. Tavırsızlık yapmadık ve net olduk. Siyahla beyazı hiç aynı görmedik. Siyaset zorda olsa dürüstçe yapılacak konumda oldukça, söz ve davranışlarımız vicdanlara tesir ettiği sürece hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben yok, biz varız, yine birlikte başaracağız. Çünkü bu hareket bir ekip hareketidir” ifadelerini kullandı.
Açıklamadan önce görüşmeler yapıldı
Aday adaylığını açıklamadan önce toplumun çeşitli kesimleriyle görüştüğünü hatırlatan Aslan, şöyle konuştu:
“Bu güne gelinceye kadar birçok arkadaşımızla, dostlarımızla, teşkilat mensuplarımızla ve genel merke-zimizle istişare ettik. Hatta Sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarımızla görüş alış verişinde bulunduk. Çünkü onlarında fikirleri bizim için önemli idi. ‘Ben adayım, beni destekleyin’ anlayışını pek etik bulmadık. ‘Bize ihtiyaç var mıdır, adaylığımız konusunda düşünce ve önerileriniz nedir?’ anlayışını seçtik. Hatta bu hareket tarzımız alışılmışın dışında olduğu için birçok yerde hayretle karşılandı. Ve şahsımıza büyük bir teveccüh gördük. Dolayısıyla bu kararda herkesin katkısı vardır. Karar verince de açıklamayı, içinde yetiştirdiğim bu mekânda yani MHP genel merkezinin Afyon’daki temsilci mekânı olan bu mekânda ve bu mekânın çilekeş emektarı olan sizlerin arasında yapmayı uygun bulduk. Çünkü yıllardır teşkilatın içinden gelmiş ve teşkilat hiye-rarşisini yaşayarak öğrenmiş birisi olarak başka bir düşüncem olamazdı. Kadere inandık, sizlere, partilileri-mize ve vatandaşlarımıza güvendik. Çıktık yola. Hayırlısı ile nasip etmesini diliyorum. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz hayır olur diyorum. Bundan sonraki süreçte de, dualarınızı, önerilerinizi, eleştirilerinizi ve desteklerinizi bizlerden lütfen esirgemeyiniz. Cenab-ı Allah bizi mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Milletimize hizmet etmek için aday adayı oluyorum. İnşallah milletimizle buluşmayı gerçekleştireceğiz.”
“Büyük oyunlar oynanıyor”
Türkiye’nin şu anda iyi bir süreçten geçmediğini hatırlatan Aziz Aslan, “Ekip arkadaşlarımız ile birlikte anlımızın akıyla yürütmüş olduğumuz yaklaşık 20 yıldır siyasi aktif görevlerimizin ardından birikimlerimizi milletimize hizmet etmenin Hakk’a hizmet olduğu bilinci ile daha da güzel hizmetlere yansıtma arzusu dostlarımızın da desteği ile bu ağır ve veballi mücadeleye devam etmemize sebep oldu. Vatansız asla yaşanmayacağını en iyi bilen Şanlı Türk Milletidir. Ancak; Osmanlı’nın en başarılı dönemlerindekine göre şu anki topraklarımızı kıyasladığımız zaman 30 misli toprak kaybettiğimiz ve küçüldüğümüz gerçektir. Bizi daha da küçültmeye çalışıyorlar. Dışarıdaki haçlı zihniyeti ve içerideki uyduları ile milletimiz üzerinde büyük oyunlar oynuyorlar” diye konuştu.
Dış ticaret açığı arttı
Ülkenin geldiği durumu da özetleyen Aslan, “1923-2002 arası 79 yılda dış ticaret açığımız 250 milyar dolar, son 8 yılda 380 milyar dolar. 79 yılda cari açığımız 40 milyar dolar, son 8 yılda 202 milyar dolar. Geçmiş 79 yılın yüzde 500’ü artmıştır. Toplam borç yükümüz 2002 yılında 221 milyar dolar, şimdi 520 milyar dolar. Türkiye 1990 yılında dünyanın 17.büyük ekonomisi,93 ve 98 yıllarında 15.sıra olmuş, şimdi dünyanın 16.büyük ekonomisiyiz. İnsanımızın reel geliri 20 yıl öncesinden daha kötü. Vatandaşımız kendi şahsi borçlarını hesap etmekten devletin borçlarından hissesine düşeni hesap etme fırsatı bulabilirse 520 milyar doları nüfusa bir bölüversin bakalım” şeklinde konuştu.
“Ege’nin sönen yıldızı” eleştirisi
Afyonkarahisar’ın da durumunu değerlendiren Aslan, şöyle dedi:
“Afyon konumu itibariyle Türkiye’nin en güzel ilidir. Önemli lokomotif sektörleri de vardır. Tabii ülkemizin olduğu gibi, şehrimizin de birçok sorunu var. Bunlardan bir tanesi malumunuz nüfus kaybı. Nüfus bir ilin ekonomik gelişimi de tek faktör olması da önemli bir kriterdir. Türkiye’de nüfus kaybeden 28 ilin arasındayız. Bir seçim döneminde 2 milletvekili birden kaybeden 5 ilin arasındayız. Yani konum itibariyle Türkiye’nin en iyi ili olacaksınız, ama nüfus kaybeden iller arasında da 5 kötü ilin arasında olacaksınız. Yok efendim zamanında nüfus çok yayılmış. Ama siz iki adrese dayalı sayım arasında da bir milletvekilimizi yediniz. Peki başka iller zamanında nüfuslarını abartmamışlar mı? Yok efendim 2000 kişinin eksikliğinden 1 milletvekili kaybediyormuşuz? Doğru. Peki o zaman Dinar İncesu kasabasını neden Keçiborlu’ya verdiniz. Bir tek buraya bile sahip çıksaydınız, şu anda milletvekili 6 olurdu. Ege’nin parlayan yıldızı dediğimiz Afyonkarahisar Egen’in, hatta Türkiye’nin sönen yıldızı olmaya devam edi-yor.”
MHP MYK Üyesi ve Eski İl Başkanı Aziz Aslan, Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı.
Aziz Aslan kimdir?
1961 Yılında Afyonkarahisar ili, İhsaniye ilçesi, Kadımürsel köyünde doğdu.
İlkokulu kendi köyünde, Ortaokulu İhsaniye ilçesinde bitirdikten sonra Akşehir Öğretmen Lisesi sınavını kazanarak 1978 yılında bitirdi.
1983 Yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi.
Mezun olduktan hemen sonra Afyonkarahisar merkez, İhsaniye ve Kütahya Altıntaş ilçelerinde bir merkez ve iki şube olarak kendi işyerlerinde Mali Müşavir olarak çalışırken 2005 yılında TPE.’nün açmış olduğu marka vekilliği sınavını kazanarak ilave olarak Marka Vekilliği ile de iştigal etmeye başladı. 27. yılını tamamladığı mesleki faaliyetlerine ilgili yerlerde devam ediyor.
Mesleki faaliyetleri ile ilgili birçok başarı ve katılım belgeleri bulunuyor.
Okul yılları faaliyetlerinden sonra sosyal ve siyasal faaliyetlerine 23 yaşında başlayıp, muhtelif kooperatif, dernek ve ocak yönetimlerinde bulundu. Halen muhtelif kooperatif ve dernek yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlıkları devam ediyor.
Öğrencilik yıllarında Ülkü Ocakları yönetimlerinde bulundu.
1992–1994 yıllarında Afyon Türk Ocağı yönetim kurulu muhasip üyeliği yaptı.
1995 yılında “Afyon Sancak” adında aylık kültür ve aktüalite dergisini Afyon’da ilk dergi olarak çıkardı ve yazı işleri müdürlüğü yaptı.
Son 15 yıldır Afyonkarahisar merkezde ve üç büyük ilçesinde haftada iki gün olmak üzere günlük çıkan mahalli gazetelerde aralıksız köşe yazarlığı yapıyor. “Azizce” isminde bir makale kitabı bulunuyor. İkinci kitabının hazırlıkları devam ediyor.
Son 15 yıldır MHP. Büyük kurultay delegesi olarak tercih kullanan Aziz Aslan, 1990 yılından başlamak üzere 9 yıl MHP. Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı, 1998 yılından başlamak üzere 2002 yılı genel seçimlerine kadar 5 yıl süreyle MHP Afyonkarahisar il başkanlığı görevini yürüttü. Bu dönemde temsilcisi bulunduğu MHP Afyonkarahisar ilinde Türkiye ortalamasının iki misline yakın oranda oy alarak çıkardığı Milletvekili, Belediye Başkanı, İl genel ve belediye meclisi sayısı olarak tarihin en başarılı seçimlerini yaşamış, teşkilat birlikteliği sağlanmış ve çok güzel hizmetlere imza attı. İl başkanlığı döneminde ilk defa MHP İl başkanlığının yayın organı olan “Afyon’da Hareket Gazetesi “ il başkanlığından ayrıldığı tarihe kadar düzenli bir şekilde çıkarıldı. 2002 ve 2007 Milletvekilliği genel seçimlerine 22.ve 23.Dönem Milletvekili adayı olarak katıldı.2003–2006 yıllarında Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine, 19.Kasım 2006 tarihinde yapılan MHP. 8. Olağan Kurultayı’nda Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2009 yılında yapılan MHP.9.Olağan Kurultayında Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçildi. Halen bu görevi devam ediyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme