• Haberler
  • Genel
  • “Ben sizin yanınızdayım” – Kocatepe Gazetesi

“Ben sizin yanınızdayım” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı Sülümenli Beldesi’ne giderek, Sülümenli halkı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Balkanlıoğlu, tavuk çiftliklerinden yayılan kötü kokunun giderilmesi için bazı şirketlerin gübreden elektrik üreteceğini söyledi. Balkanlıoğlu, vatandaşa hitap ederek “Ben sizin yanınızdayım” dediAfyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sülümenli Beldesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Balkanlıoğlu’nun heyetinde Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Genel [&hellip]

"Ben sizin yanınızdayım"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı Sülümenli Beldesi’ne giderek, Sülümenli halkı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Balkanlıoğlu, tavuk çiftliklerinden yayılan kötü kokunun giderilmesi için bazı şirketlerin gübreden elektrik üreteceğini söyledi. Balkanlıoğlu, vatandaşa hitap ederek “Ben sizin yanınızdayım” dedi
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sülümenli Beldesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Balkanlıoğlu’nun heyetinde Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, SYD Vakfı Müdürü Süleyman Arı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri de hazır bulundu.
Balkanlıoğlu, Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal tarafından çiçeklerle karşılandı.
Tavuk çiftlikleri
sorunu ele alındı
Sülümenli’de tavuk çiftliklerinin etrafında pis kokudan herkesin şikayetçi olduğunu belirten Balkanlıoğlu, tavuk çiftliklerinin sahipleri tarafından böl-geye yapılacak olan, bertaraf ve elektrik enerjisi üretim tesisi hakkında bilgiler verdi.
Sülümenli halkının uzun süreden bu yana, bölgedeki tavuk çiftliklerinden yayınlan koku ve pisliklerden rahatsız olduğunu bildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, yapılan görüşmeler sonucunda bu kokunun ve pisliklerin ortadan kaldırılması için çözüm yolu bulunduğu müjdesini verdi.
Gübreden elektrik elde edilecek
Vali Balkanlıoğlu, tavuk çiftliklerine yakın bir alanda, işletmeciler tarafından yapılacak olan tesiste, tavuk pisliklerinin kapalı kamyonlarla getirilerek burada bertaraf edileceğini ve bu pisliklerden doğan gaz ile de elektrik enerjisi üretileceğini söyledi. Bunun güzel bir gelişme olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu; “Bu sayede hem Sülümenli kasabamız kötü kokudan ve çirkin görüntüden kurtulacak, hem de bölgesinde bir tesis kazanmış olacak. Bu kısa zaman içerisinde gerçekleşecek. İşletme sahibi arkadaşlarla görüşmelerimiz sonucunda, tavuk çiftliklerinden alınan hayvan pisliklerinin kapalı tankerlerle, bu tesise getirilerek, burada bu tavuk dışkıları içinde bulunan gazdan elektrik üreteceklerini söyledi-ler. Bu sayede hem sürekli ceza yemekten kurtulacaklar, hemde çevreye verdikleri rahatsızlığı yok etmiş olacaklar. Öyle ki; Müslüman elinden ve dilinden başkasına zarar gelmeyen kişidir. Bunu bilmeyen yoktur. Ben arkadaşları tebrik ettim. Sizlere de bunu müjdeliyorum. Tabii hepimiz aynı görüşü paylaşamayabiliriz ama sabretmek ve güzel gelişmeleri takip etmek gerekir.” dedi.
Bugüne kadar kendileri-ne sürekli bu vaadlerin veril-diğini söyleyen Sülümenli halkı ise, gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını istediler.
Alkış alan sözler
Bazı Sülümenli vatandaşların, “Bu tesisleri yapacaklarsa da yerleşim biriminin uzağında bir yere yapsınlar” demesi üzerine Vali Balkanlıoğlu, “Tesislerin sahiplerinin tapulu arazileri burada. Onlara ‘Git başka yerde tesis yap’ dememiz mümkün değil. Ancak onlar sizi bu tür kötü kokulardan kurtaracaklarını söylüyorlar. Ben sizin yanınızdayım” ifadelerini kullandı. Balkanlıoğlu’nun bu sözleri alkış aldı.
Toplantıda; Sülümenli halkı tarafından dile getirilen diğer talepler, Vali Balkanlıoğlu’nun yanındaki daire müdürleri tarafından cevaplandırıldı. Toplantının bitiminde Vali Balkanlıoğlu, “Daha önce de gelmiştim. Beni ne zaman çağırsanız geliyorum” diye konuştu.

Sülümenli’nin en güzel evi…

Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu,
toplantının ardından geçtiğimiz aylarda evi yanan ve iki çocuğunu yangın sonucu
kaybeden mağdur vatandaş İsmail Çelik’e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan evin teslim törenine katıldı
Sülümenli kasabasında geçtiğimiz kış ayında evi yanan İsmail Çelik’e, Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan evin anahtarı teslim edildi. Tüm masrafları SYD Vakfı tarafından karşılanan prefabrik evi gezen Vali Balkanlıoğlu, evin içinin tefrişini yapan Hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. Balkanlıoğlu, açılış sırasında “Sülümenli’nin en güzel evini açıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme