• Haberler
  • Genel
  • “Ben olsam” yorumcuları, Afyon’u masaya yatırdı

“Ben olsam” yorumcuları, Afyon’u masaya yatırdı

Gazete okurlarının görüşlerinin değerlendirilmesi ve öneri olarak sunulması amacıyla Gazeteniz Kocatepe’nin internet sitesinde yayınlanan “Ben olsam” köşesine farklı yorumlar geldi. Yorumlarda Afyon ile ilgili düşünceler ön plana çıktı “Ben olsam” adlı köşe için yapılan yorumlar, daha çok şehir sorunlarına çözüm üretilmesini içeriyor. İşte yorumlardan bazıları:-Afyon'a öncelikli vizyon sahibi yöneticiler gerek. Öncelikli olarak Afyonlu olmayan öğrencilerin [&hellip]

"Ben olsam" yorumcuları, Afyon'u masaya yatırdı

Gazete okurlarının görüşlerinin değerlendirilmesi ve öneri olarak sunulması amacıyla Gazeteniz Kocatepe’nin internet sitesinde yayınlanan “Ben olsam” köşesine farklı yorumlar geldi. Yorumlarda Afyon ile ilgili düşünceler ön plana çıktı

“Ben olsam” adlı köşe için yapılan yorumlar, daha çok şehir sorunlarına çözüm üretilmesini içeriyor. İşte yorumlardan bazıları:
-Afyon’a öncelikli vizyon sahibi yöneticiler gerek. Öncelikli olarak Afyonlu olmayan öğrencilerin sorunları dinlenmeli. Onlar bize en iyi ayna olacaklardır. Onların söylediği ilk şey Afyon’un büyük bir köy olduğu. Bu insanlara bir kulak verin, sonra gerçekten bir vizyon belirleyin.
-Ben yönetici olsam, hep vatandaşın yanında olur onu dinler fikir-görüş ve önerilerini dikkate alırdım. Basın Caddesi’ne bi atık su hattı açardım. Yukarıdan dükkanının camını yıkasa esnaf, tâ meydana kadar su geliyor. Yüntaş büfeleri önünde saatlerce bekleyenleri başka bir yerde bekletir ya da hiç bekletmeden evlerine ekmek gönderirdim. Ben olsam o büfeleri hemen kaldırırım..
-Öncelikle şehrimizin simgesi olan Kalemizin etrafındaki çirkinlikleri yok ederim. Sit alanı olmayan evleri yıkar, orada oturan vatandaşlara da başka bir bölgeden ev veririm. Kale etrafını yeniden düzenler turizme açarım.
-Ben belediye başkanı olsam haftada bir şehrin en işlek yerlerini yabancıların ilimizi görüp kanaat oluşturdukları yerleri yaya olarak gezerdim. Mesela Ziraat Bankasının önündeki kaldırımdan yürürdüm. Buralar da mı adı konulmamış afetten etkilendi?
-Pazar yerini eski yerine, garajı İzmir yolunda Özdilek civarına, hastaneyi İzmir veya Ankara yolu üzerinde ulaşımı kolay bir yere alırdım.
-Afyonspor için ilk yorumu ben yapayım. En az iki yıldır bu yönetim iş başında. Yapılan icraat günü bir şekilde kurtarmak. Ben olsaydım maddi sıkıntıların başladığı dönemde A takımdan kısar tüm gelirleri alt yapıya kaydırırdım. Üç yıldır böyle yapıldaydı bu gün kendi topçularıyla oynayan ve seyircinin sahip çıktığı bir Afyonkarahisar spor ortaya çıkardı.
-Ben olsam Vali Bey’i Afyon Konağı’na arabaşı yutmaya değil şehrin gerçeklerini görebileceği uçucu madde kullanım alanlarına götürürdüm.
-Ben Fransa’da yaşayan bir Afyonluyum. İlimizde yıllardan beri spora verilmeyen önemden bahsedecegim. Afyon ilinin futbolda, basketbolda, voleybolda, profosyonel liglerde oynayan takımalrı başırısız. Nedeni, bence gerekli altyapının olmaması. Altyapi derken bütün faktörler geçerli. Kendi özkaynağımızdan sporcu yetişse dahi bunu elimizde tutamıyoruz. Ben belediye başkanı olsam şehrin işadamlarını bir araya getirip güçlü bir yönetim kurup sıfırdan çalışmaya başlatırdım.
-Dünya devletlerinin halkları arasında bir araştırma yapılmış. Hepsine de aynı soru sorulmuş. Başkan olsanız veya başbakan ne yapardınız diye… Gelişmiş ülke insanlarının yüzde 95’i; -Benim başkan veya başbakan olma gibi bir şansım yok öylebir düşüncem de yok. Ben kendi işimi nasıl geliştiririm onu düşünürüm… diye cevap vermiş. Geri kalmış veya gelişmekte olan ülke insanları ise bu soruya… Saatlerce konuşarak ‘Şöyle yaparım, böyle yaparım’ diye cevap vermişler.
Öte yandan Gazeteniz Kocatepe’nin başlattığı “Ben Olsam” köşesi, bazı internet sitelerinin de dikkatini çekti. Bazı internet siteleri, “Ben Olsam” köşesindeki sunuş yazısını da kullanarak aynı adla bir yorum köşesi açtılar.
Gazeteniz Kocatepe, küfür, hakaret, kişisel haklara saldırı haricindeki yorumları yayınlamaya devam edecek. Yorumlarınızı, internet sitesi üzerinden yazacağınız gibi, telefon, mektup gibi iletişim araçlarını da kullanarak aktarabilirsiniz. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme