Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ben olmasam ne olur demeyin!”

VİDEOYU PAYLAŞ

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, AFAD Gönüllüleri Tanışma Toplantısında gönüllüğün önemine değindi. Buldan, “Toplumda gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması gerekiyor. ‘Ben olmasam ne olur?’ demeyin” dedi

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce (AFAD) önceki akşam bir termal otel’de AFAD Gönüllüleri Tanışma Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, daire müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve AFAD Gönüllüleri katıldı.
“TOPLUM GÖNÜLLÜLERLE AFETE DAYANIKLI HALE GETİRİLECEK”
Toplantının açılış konuşmasını AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan yaptı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın afetin her aşaması ile ilgili çok sayıda proje yürüttüğünü söyleyen Buldan, “Bunlardan birisi de AFAD Gönüllülük Projesidir. Bu proje ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sürece dâhil edilmesi amacıyla, görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülük sistemi içerisinde ki performanslarının takip edilmesi hedeflenmiştir. AFAD Gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç sahibi duyulan sağlık, beslenme, psiko sosyal destek barınma, arama kurtarma gibi alanlarda yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışmaları sağlanacak ve toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir.” dedi.
“GÖNÜLLÜ TOPLUM YARARINA KATKI SAĞLAR”
AFAD Gönüllüsünü tanımlayan Mehmet Buldan, “AFAD Gönüllüsü tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmez. Hiçbir maddi beklentisi olmadan, sadece topluma faydalı olmak arzusuyla, fiziksel gücünü, zamanını bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum yararına yürütülen çalışmalara katkı sağlar.” diye konuştu.
“SİZ VARSANIZ ÇOK ŞEY OLUR!”
AFAD Gönüllüleri Projesinin hedefini açıklayan Buldan şöyle konuştu:
“Hedefimiz afet ve acil durumlarda yürütülecek faaliyetlerde, refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek, AFAD ekipleri ile organize bir şekilde çalışabilecek gönüllülerin kazanılmasıdır. Sistem içerisinde tutulması ve teşvik edilmesine yönelik AFAD Gönüllük Sistemini kurmayı hedefliyoruz. AFAD Gönüllülerinin yetkinliklerinin eğitimler, faaliyetler ve tatbikatlarla geliştirilmesini sağlamak AFAD Gönüllülerinin gücünü harekete geçirerek, afet ve acil durumların meydana getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek istiyoruz. Afet ve acil durumlardan etkilenmiş topluluklara daha etkin bir hizmet sağlamak ve toplumda gönüllülük bilincini yaygınlaştırılmasına katkı da bulunmaktır. Bundan dolayı ‘Ben olmasam ne olur?’ demeyin. Siz varsanız çok şey olur diyerek aramıza katıldığınız için teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarınızda katkı ve desteklerinizi görmek bizleri güçlü ve mutlu kılacaktır.” Toplantı Eğitim Uzmanı Oğuz Çetinkaya’nın slâyt eşliğinde Gönüllük Eğitim vermesiyle devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti