Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Ben müdürüm, Afyonluyum dokunma yokkkkk

Burcu Aydın 31 Aralık 2015 Perşembe 16:32:00
 

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in 1,5 yıllık görev süresini değerlendirdiği toplantı katılımcıları arasında idim. Sayın Valimiz 2014 yılının Haziran ayı ortalarında başladığı ve 1,5 yıla dayanan Afyonkarahisar Valisi sıfatı ile yürütülen işleri, kat edilen mesafeleri anlattı.
Sayın Valimizin her zamanki kendisinden emin, özgüveni yüksek proje temelli, sürdürülebilir performansa dayalı yüksek işler ortaya konulması öngörüsü sunumuna damgasını vurdu.
Aklýmda yer eden çarpýcý bölümler; “Ben Afyonluyum filanca kurumun bilmem kaç senelik müdürüyüm. Bana dokunmayýn.” anlayýþýný kesinlikle kabul etmem.” “Biz bu projelerle üç beþ kiþinin deðil halkýn valisi olmayý hedefliyoruz.”
Tüm bu sýraladýklarýmýz dikkat çekici, çarpýcý, kim olduðunuzdan çok yaptýðýnýz iþ ile daha da doðrusu o iþe, o iþten hizmet alan kitleye neler kattýðýnýz ile kýymetli olacaðýnýzdý.
Eþraftan, soy, kök bir aileden gelip hasbelkader bilhassa kamu da ya özel sektörde bir yerlere kapak atýp kök salýp da etiketten, statüden, elde edilen kazancı hakketmemek çoğu zat-ı muhteremin vicdanını rahatsız etmiyor. Bu noktada Sayın Vali’nin hassasiyeti önemli.
Dostlar alışverişte görsün. Mesaiye riayet kadar “Şunları da yapıyoruz.” ya da “Şu Projelerle Varız” yerine “Biz bu projelerle üç beþ kiþinin deðil halkýn valisi olmayý hedefliyoruz.” dedi Sayın Afyonkarahisar Valisi. Niyet hayır, akıbet hayır. Umarım Sayın Valimiz hedefine ulaşır. Bunu zaman gösterecek. En çok hoşumuza giden ifade biçimini tekrar etmek isterim. Kafası dolayısı ile algısı da kalın olanlara da ithafen: “Ben müdürüm, Afyonluyum dokunma yokkkkk.”
Vali Beye kaç puan verdiniz?
AK Parti İl Başkanlığı’nda önceki gün Sayın Vali’nin düzenlediği toplantı akabinde öğleden sonra her hafta Salı günleri düzenlenen mutad toplantı yapıldı. Salı toplantılarının saati 11.00’dir. Sayın Vali’nin 11.30 olarak başlattığı basın toplantısı nedeniyle ricamız kırılmadı, toplantı saati ertelendi.
AK Parti’de ki toplantı sonunda İl Başkan Yardımcılarından Hüseyin Tutumlu sordu: “Vali Bey’in toplantısı nasıldı? Vali Bey’in performansına kaç puan verdiniz? Ayak üzeri işittiğimiz iki ses oldu. İlk ses 10 üzerinden bir diğeri ise iki puan verdiğini söyledi.
Dumansız hava sahasını desteklemeyenler sigaralarını tellendirince kahvehaneye dönüşen toplantı salonunu terk etmek durumunda kaldık. Ama bu vesile ile arası soğumadan şunu ifade etmekte yarar görüyoruz. Toplantı sonrası yenilen öğle yemeğinden sonra ayrılırken esas duruşta ceket önü ilikli nazik ve saygılı ifade ile “Emriniz var mı Sayın Valim” diye sual edenlerin “Efendim 1,5 yıllık performansınızı dinledik. Size on üzerinden şu numarayı uygun gördüm.” diyebilmelerini de arzu ederdik. Bukalemun gibi renk değiştirmek yerine solunan hava, ortam değişimi ile birlikte değişmemek esas olan. Değil mi?
Müteşekkirim Sayın Başkanım
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven mutat Salı toplantısınnı soru bölümünde sorulan bir soruya cevap verdikten hemen sonra ekledi: “Gazeteci arkadaşlardan bir istirhamım var. Lüften ben ne diyorsam onu anlayın. Kendi anladığınızı yazmayın. Ben ne söylüyorsam odur. Onun dışında bir şey ima ederek söylemiyor, net yazıyorum. Kendi anladığınızı başlık olarak lütfen atmayın. Yorumlarınızı başlık olarak atmayınız. Bu durumun gazeteciliğe sığmadığını bu vesile ile belirtmek istiyorum. Bunu özellikle rica ediyorum.”
Müteşekkirim Sayın Başkanım, Allah razı olsun. Ama bu geç kalan zorunlu bir açıklama mahiyetindeydi aslında. Sadece AK Parti camiasını değil tüm toplumu ilgilendiren bir konu bu. Çünkü tek haber yapılan unsur siyaset, tek haberi yapılan parti de AK Parti değil.
Siyasetçisinden toplum geneline kadar kimin gerçekten bu işi yaptığı, toplantılar da sırf soru sormak adına “Herkes zeka yaşını sorar sen bu kadar tatlı mısın?” dedirtecek edadaki kişilere hakkettikleri ölçüde davranılmasını, sözün özü; sapla samanın ayrılmasını bu vesile ile istirham etmiş olalım. Şikayet ediyor da gereğini yapmıyorsanız sizler de o zihniyette ve mevcut gidişattan memnunsunuz demektir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER